Haberler

Kürdistan Özgürlük Partisi" İçin Kuruluş Başvurusu

Partinin genel başkanı olması beklenen Özçelik, İçişleri Bakanlığına başvurduklarını ancak buna rağmen kendilerine gerekli evrakların verilmediğini söyledi.

"Kürdistan Özgürlük Partisi" için İçişleri Bakanlığına kuruluş başvurusu yapıldı. Partinin genel başkanı olması beklenen Mustafa Özçelik, başvuruya rağmen kendilerine gerekli evrakların verilmediğini söyledi.

Özçelik, partinin kuruluş dilekçesini vermek için geldiği Bakanlık önünde basın açıklaması yaptı.

Partilerinin kuruluşuyla ilgili İçişleri Bakanlığına başvurduklarını belirten Özçelik, "Kanuna göre normal koşullarda resmi dokümanlar teslim edildikten sonra bir 'alındı' belgesi verilmesi gerekiyor. Bize o belgeyi vermediler" dedi.

Kendilerine "Biz inceliyoruz, gidin, size daha sonra haber vereceğiz" denildiğini ileri süren Özçelik, Bakanlığın bu konuyla ilgili herhangi bir belgeyi inceleme yetkisinin bulunmadığını söyledi.

"İçişleri Bakanlığı evrakları alıp Cumhuriyet Başsavcılığına iletmekle yükümlüdür" diyen Özçelik, "alındı" belgesinin kendilerine verilmemesi durumunda adli yollara başvuracaklarını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kürdistan Özgürlük Partisi Mustafa Özçelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title