Haberler

Kurban Bayramına doğru

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, vatandaşların kurban bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için günlük yapılan asayiş ve trafik tedbirlerinin yanında, 11 Ekim'den i...

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, vatandaşların kurban bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için günlük yapılan asayiş ve trafik tedbirlerinin yanında, 11 Ekim'den itibaren bayram süresince ek tedbirler alındığını bildirdi.

Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi ve bayram süresince halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri, mağaza ve iş yerleri ile Zafer, Cumhuriyet, Ankara, Doğu Caddeleri, Hüseyin Kahya Parkı başta olmak üzere diğer ana arterlerde 12 resmi ekip, 9 sivil ekip, 8 güven timi ile 8 çift yaya devriyenin, kapkaç, yankesicilik, hırsızlık, dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı görevlendirildiğini kaydetti.

Ankara'ya 70 kilometre uzaklıkta çok önemli bir kavşak bölgesinde bulunan kentte arife günü yoğun bir trafik akışının yaşandığını belirten Kartal, ekip sayısının artırıldığını, normal günlerde araç geçiş sayısının 20 bin civarında olduğunu, bayram nedeniyle bu sayısının 3 katına çıktığını bildirdi.

Kırıkkale'nin 43 ilin bağlantı noktasında yer aldığına da değinen Kartal, 11 Ekim'de kentten araç geçiş sayısının 45 bin olduğunu bu rakamın arefe günü ise 60 bini bulmasının beklendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Karadeniz, Doğu Anadolu, Kayseri, Malatya ve Elazığ akışına doğru üçe ayrılmak suretiyle yolumuz devam ediyor. Bayram arifesinde ilimizde trafik tedbirlerini ek olarak ekip sayılarının arttırılması planlandı ve bugünden itibaren uygulamaya konuldu. Bayram süresi ve dönüşünde bu ek tedbirlerimiz devam edecek. Şu an ilimiz sınırları içerisinde 10 ekibimiz trafiği kontrol ediyor. Sürücülerimizden tek isteğimiz, hız limitlerine uyalım, muhakkak emniyet kemerini takalım, sadece sürücü değil yanındaki tüm yolcuların emniyet kemerini takmak suretiyle seyahat etmeleri gerekmektedir. Sürücülerimiz, lütfen yorgun ve uykusuz yola çıkmasınlar."

Kartal, alınan tedbirlerin bayram süresince ve bayram tatili dönüşünde de kesintisiz süreceğini ifade etti.

Muhabir: Emrah Yaşar

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA / Güncel

Kadri Kartal Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title