Haberler

Kesk Üyesi Kadınların Yargılanması

KESK üyesi bir grup, "PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları ve propagandasını yaptıkları" iddiasıyla 9'u tutuklu 15 kadın sendika üyesinin yargılanacağı adliye önünde protesto gösterisi düzenledi.

KESK üyesi bir grup, "PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları ve propagandasını yaptıkları" iddiasıyla 9'u tutuklu 15 kadın sendika üyesinin yargılanacağı adliye önünde protesto gösterisi düzenledi.

Sabah saatlerinden itibaren Ankara Adliyesi önünde toplanan KESK üyeleri, tutuklu bulananların serbest bırakılmasını istedi. Protesto gösterisine şehir dışından otobüslerle gelen üyelerin yanı sıra Avrupa'dan bazı sendika temsilcileri katıldı. Protestoculara BDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Mülkiye Birtane'nin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yaptığı basın açıklamasında, 15 sendika üyesinin yargılanacağı mahkemenin ilk duruşması için toplandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Eğer bu ülkede emeğin ve hak özgürlüklerini savunmak bunun için sendikal faaliyet yürütmek suçsa arkadaşlarımız gibi bizlerde bu suçu işlemeye devam edeceğiz ve onur duyacağımız bu suçtan yargılanmaya hazırız. Peki siz bu ülkede yürekleri emek, demokrasi ve barıştan yana atan milyonları yargılamaya hazır mısınız- Eğer hukuka, adalete, insan haklarına zerre kadar saygınız varsa arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın."

Öte yandan tutuklu kadınların serbest bırakılmasını isteyen protestocular yüzlerce balonu gökyüzüne bıraktı.

Bazı üyeler davayı izlemek için duruşmanın yapılacağı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna giderken, protestocuların adliye önünde bekleyişi sürüyor.

Muhabir: Fevzi Çakır - Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Mülkiye Birtane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title