Haberler

Kardeşi, Şehit Ağabeyinin Üniformasıyla Törene Katıldı

Güncelleme:

Dün akşam evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Kızıloğlu için tören düzenlendi.

Dün akşam evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Kızıloğlu için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Tören sonrası konuşan Vali Kıraç, saldırıyı yapanları hain ilan ederek, olayı sapık bir eylem olarak değerlendirdi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ali Kızıloğlu, dün akşam evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Şehit polis memuru için bugün Diyarbakır'da cenaze töreni düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, şehit polisin yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

KARDEŞİNİN ÜNİFORMASIYLA TÖRENE KATILDI

Cenaze törenine katılan şehit polis memuru Ali Kızıloğlu'nun savcı kardeşi Muhammed Kızıloğlu, şehit kardeşinin bir dönem çevik kuvvette görev yaptığı esnada giydiği üniformayı giydi. Gözyaşlarına hakim olamayan şehidin kardeşini Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yalnız bırakmadı.

"BU OLAYLAR DİYARBAKIR'A YAKIŞMIYOR"

Diyarbakır'da polise yönelik gerçekleştirilen son iki olayla ilgili gazetecilere açıklamada bulanan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakırlıların bu tür olaylara karşı tavır sergilemesi gerektiğini ifade ederek, olayın faillerinin en kısa sürede bulunacağını dile getirdi. Vali Kıraç, "Son iki günde iki polis arkadaşımız Allah'ın rahmetine uğurladık. İki şehidimiz var. Bu eylemi gerçekleştirenleri hain olarak ilan ediyorum. Bu şer güçler, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü hiçbir zaman bozmadılar ve bozamayacaklar. Çünkü biz bin yıldır bu coğrafyada kardeşliğimizi, insanlığımız ve insanlarla olan ilişkimiz hep insan memnuniyeti üzerine kurmuş bir ülkeyiz. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın felsefesini kendine ilke edinmiş bir ülkeyiz. Bu iki şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Acımız büyük, milletimize başsağlığı diliyorum. En kısa sürede failleri bulunarak, adalet karşısına çıkarılacak. Her iki olayın birbirinden bağımlı olup olmadığı konusunda henüz elimizde bir bilgi yok. İki hadise de çok yeni. Elimizde özellikle ikinci hadisiyle ilgili yeterli deliller var. Bu bir hain saldırıdır ve sapıklıktır. Diyarbakır olarak hep birlikte bunu kınamamız lazım. Bu olaylar Diyarbakır'a yakışmıyor. Özellikle sivil toplum örgütleri ve Diyarbakırlıları bu olaylara karşı tavır almaları gerekiyor" dedi.

Bir gazetecinin olayın çözüm sürecine yönelik bir eylem olup olmadığı sorusuna yanıt veren Vali Kıraç, çözüm sürecinin pamuk ipliğiyle bağlanmış bir şey olmadığını kaydederek, kan akıtarak sorunların çözülemeyeceğini, bu eylemi yapanların karmaşa oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

"BU MENFUR VE HAİN SALDIRILAR, DİYARBAKIR'A VE ÜLKEMİZE HİZMET ETMEKTE BİZİ YILDIRMAYACAKTIR"

Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise olayın kimler tarafından yapıldığına dair çok yönlü bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Böğürcü, "Şehit olan meslektaşımızın acısı hepimizin yüreğinden hissedilmektedir. Olayın sebebi ve kim tarafından yaptığı konusunda çok yönlü çalışmamız devam etmektedir. Bu menfur ve hain saldırılar, Diyarbakır'a ve ülkemize hizmet etmekte bizi yıldırmayacaktır ve hatta daha da çok cesaretlendirecektir" diye konuştu.

Düzenlenen törenin ardından şehit polis memuru Ali Kızıloğlu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'a gönderildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Ramazan Solmaz Halis Böğürcü Cahit Kıraç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title