Haberler

İTÜ'lü Halit'i öldüren katilden pişkin talep: Serbest kalmak istiyorum

Güncelleme:

İstanbul'un göbeğinde 23 yaşındaki Halit Ayar'ı bıçaklayarak öldüren zanlılardan Emrah Yaşar, savcılıktaki ifadesinde "Ben bugüne kadar kimseyi öldürmedim. Serbest kalmak istiyorum" dedi.

23 yaşındaki Halit Ayar'ın İstiklal Caddesi'nde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal İstanbul Adalet Sarayı'nda savcılık tarafından ifadelerinin alınmasının ardından 'Yağmaya teşebbüs' ve 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

"O KİŞİNİN BIÇAKLANDIĞINI GÖRMEDİM"

Gözaltına alınan cinayet zanlılarından Erhan Kurdal savcılıktaki ifadesinde, "Arkadaşımla gündüz buluşup dışarı çıkmıştık. Bu olay gerçekleşti. Bende silah yoktu. Arkadaşımda bıçak vardı. O kişinin bıçaklandığını görmedim, daha sonra memur arkadaşlardan öğrendim" dedi.

"SERBEST KALMAK İSTİYORUM"

Katil zanlılarından Emrah Yaşar ise "Olay zamanında parkta uyuşturucu içiyorduk. Erhan evde bana hançer, bıçak gösterdi. Onları evime götürüp asacaktım. Taksim'e çıkıp alkol aldık. Erhan ile onların tartıştığını gördüm. Ayırmak için yanlarına gittim. Aklıma hançer geldi. Onları korkutmak için çıkarıp salladım. İçkiliydim. Ben bugüne kadar kimseyi öldürmedim. Serbest kalmak istiyorum" diye konuştu.

İTÜ'lü Halit'i öldüren katilden pişkin talep: Serbest kalmak istiyorum

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞDU

Babası emekli polis, annesi ev hanımı olan Halit Ayar, İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olmuştu. ENKA Spor Kulübü'nde lisanslı yüzücüydü. Yabancı dil sınavının ardından Almanya'da yüksek lisansa başlayacaktı. Eğitim için Kanada'ya gidecek olan bir arkadaşlarını uğurlamak istediler.

İTÜ'lü Halit'i öldüren katilden pişkin talep: Serbest kalmak istiyorum

ACILI AİLE KONUŞTU

Acılı anne Hanife Ayar, "Bu caniler bulundular. Ama cezasını nasıl verecekler bilmiyorum. Müebbet mi yiyecek idam mı edilecek. İdam da bunlar için ödül. Bilmiyorum belki her gün bıçaklansın bu insanlar, o acıyı onlar da yaşasınlar. Ölmesin sürünsünler. İşkence etmek belki günah ama onlar bizim canımıza kıyıyorlar" diye konuştu.

İTÜ'lü Halit'i öldüren katilden pişkin talep: Serbest kalmak istiyorum

NE OLMUŞTU?

Korkunç olay İstiklal Caddesi'nde meydana geldi. Halit Ayar, önceki gece iki arkadaşıyla buluşarak Taksim'e gitti. Üç genç, gecenin ilerleyen saatlerinde İstiklal Caddesi'ndeki nostaljik tramvayın tünel durağında banktayken yanlarına bir grup geldi. Bu kişiler, Ayar ile arkadaşlarından para istedi. Para isteğine olumsuz yanıt veren Halit Ayar ile iki arkadaşı banktan kalkarak uzaklaşmak istedi. Bu sırada, grup içerisinden iki kişi yanlarında bulunan bıçaklarla üç arkadaşa saldırdı. Saldırıda, Halit Ayar göğsünden, Sinan adlı arkadaşı ise kol ve bacağından yaralanmıştı. Apar topar hastaneye kaldırılan Halit Ayar, burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Teknik Üniversitesi İstiklal Caddesi Emrah Haberler

500

Yorumlar (44)

Edo:

Günde 2 kez metroda kimlik soruyorlar sabah akşam polisler , bizim için İstanbul cezaevine döndü ama bu soysuzlar serbestçe uyuşturucu alkol alabiliyor Taksim gibi bir yerde , valla bravo. . . Sabah işine yetişmeye çalışan insanları GBT için durduracağınıza , bunlarla daha çok ilgilenseniz diyoruz toplumca. . !

69
0
yanıtYanıtla
kjh:

İmzalamak lazım yorumunu 10 numara

yanıt19
yanıt0
antits:

ciğeri beş para etmez yaratıklar yüzünden bir ailenin bir gencin hayalleri söndü.

53
0
yanıtYanıtla
ARITMETIK SAZAN:

Senin sonun idam olmali. Senin gibi yüzlerce belki binlercesi sokaklari insanlara haram ediyor. Serefsiz haysiyetsiz lüzumsuz yaratik!!

47
1
yanıtYanıtla
Şah25:

Acımasız katiller umarım idam cezası alırsınız.

46
1
yanıtYanıtla
sözelharekat:

sanada insan diye muamele yapıp konuşturmuşlar ya aldığın nefes bile zarara haram senin ebu cehilin torunu

20
0
yanıtYanıtla
hapisten çıkmayın inşallah:

HAPİSTE GEBERİR İNŞALLAH SOYSUZ MAHLUK. . .

16
0
yanıtYanıtla
canavarlaşıyoruz:

Ülkede insanlar adeta canavarlaşmış. Ahlak sıfır seviyesinde. Yozlaşma en üst seviyede. Can-mal güvenliği hiç kalmamış. Çocuklarımız dışarıya çıktığında eve nasıl dönecek el yürekte misali beklemedeyiz. Gasp, tecavüz, dolandırıcılık, uyuşturucu, fuhuş, mafyalaşma. . . ne ararsan var. Sözüm ona Müslüman ülkeyiz. Cehalet ve pislik her yanı sarmış, herkesin belinde silah. Trafikte tartışmada bile adam silahı çekip öldürüyor. Sahi bu toplumun sonu nasıl olacak? Demek ki imam-hatipler kurtarmıyor. . .

13
1
yanıtYanıtla
Kenan:

Oldu canım bi de yüklü bir para verilsin tatile çıkarsın

12
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allah belanızı versin sizin, kuru kalabalıktan başka bir boka yaramazsınız, geberene kadar hücre hapsi verin, 4 duvar arasında yalnız başına, aydınlığı görmesin. Pırıl pırıl çocuk gitti sizin gibi ciğeri 5 para etmez embesiller yüzünden

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title