Haberler

İstanbul ve Ankara Kararını Verdi! İşte Son Anketlerden Çarpıcı Sonuçlar

Güncelleme:

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala Ada Araştırma, Gezici ve Konsensus ellerindeki son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Üç araştırma şirketine göre İstanbul ve Ankara'da AK Parti ipi göğüslüyor.

Son seçim anketleri 31 Mart yerel seçimleri öncesi gelmeye devam ediyor. Yerel seçim öncesi Ada Araştırma, Gezici ve Konsensus anket sonuçlarını açıkladı.

BİNALİ YILDIRIM 3 PUAN ÖNDE GİDİYOR

Konsesus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı'nın araştırmasına göre; AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun 3 puan önünde görünüyor. Murat Sarı, Konsesus'un araştırmasında çıkan sonuçları şöyle anlattı:

"AK PARTİ İKİ BUÇUK PUAN ÖNDE"

Burada kararsızlık oranı 2.7. Ama bütün bunları topladığımız zaman AK Parti iki buçuk üç puan önde.

GEZİCİ'YE GÖRE İSTANBUL VE ANKARA'YI CUMHUR İTTİFAKI KAZANIYOR

Gezici araştırma şirketine göreyse İstanbul ve Ankara'yı Cumhur İttifakı'nın kazanıyor. Araştırmaya katılan halkın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy vermek istediğine ilişkin dağılım incelendiğinde %54,2'si AK Parti-MHP İttifakı'nın AK Parti Adayı Binali Yıldırım'a oy vermek istediğini belirtiyor.

Ankete katılanların %45,8'i ise CHP-İYİ Parti İttifakı'nın CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'na oy vermek istediğini ifade etti.

ANKARA'DA ÖZHASEKİ YARIŞI KAZANIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy vermek istediğine ilişkin dağılım incelendiğinde %52,2'si AK Parti-MHP Cumhur İttifakı'nın AK Parti adayı Mehmet Özhaseki'ye oy vermek istediğini ifade etti. Ankete katılanların %47,8'si CHP-İYİ Parti İttifakı'nın CHP adayı Mansur Yavaş'a oy vermek istediğini ifade etmektedir.

ANKARA'DA YARIŞ KIZIŞIYOR

Ada Araştırma Şirketine göre; AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Özhaseki ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ipi göğüslüyor.

Ankette yüzde 40,6'lık kesim AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım, yüzde 36,2'lik kesim CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu dedi.

Ankara'da ise 48,6'lık kesim AK Parti'nin adayı Mehmet Özhaseki, yüzde 47,9'luk kesim ise 'CHP'nin adayı Mansur Yavaş' dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title