Haberler

    İstanbul'da Susuz Yaz Korkusu

    Güncelleme:

    İstanbul'da geçen yıl mayıs ayında yüzde 86,7'si dolu olan barajların şu anda sadece yüzde 27,7'si dolu.

    Bu sene yağış seviyesinin azaldığı İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı da yüzde 30'un altına düştü. 2013 yılının mayıs ayında yüzde 86,7 oranında dolu olan barajların bu sene yüzde 27,7'si dolu. 

    Geçen sene yüzde 86,76 olan doluluk oranı temmuz ayında yüzde 64,32'ye kadar düşmüştü. Bu sene de su kullanımı ve yağışlar aynı oranda gerçekleşirse, temmuz ayında İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 5'e düşme tehlikesi var. 

    BARAJLARIN DOLULUK ORANI

    İstanbul'a su sağlayan on barajdaki doluluk oranı şöyle:

    Ömerli % 24,2, Terkos % 54.03, Darlık % 24,77, Büyükçekmece % 26,4, Alibey % 27,89, Istrancalar % 23,6, Sazlıdere % 16,65, Kazandere % 16,54, Elmalı % 17,63 ve Pabuçdere % 0,55.

    27 Mayıs itibariyle bu barajlarda toplam 241 milyon 222 bin metreküp su bulunuyor.

    MELEN VE YEŞİLÇAY'IN KULLANIMI ARTTI

    Melen ve Yeşilçay projeleri ile İstanbul'daki olası su problemlerine karşı alternatif yöntemler geliştirildi. Yağışlarda azalma olduğunda İstanbul'a buralardan su transfer ediliyor. Yağıştaki azalma nedeniyle Melen ve Yeşilçay suyunun kullanımında da belirgin artış yaşandı. Melen ve Yeşilçay'dan getirilen toplam su miktarı, 2013 yılında 281 milyon 506 bin metreküpe kadar çıktı. Bu o döneme kadarki en yüksek miktardı.

    2014 yılının ilk 3 ayında İstanbul'a taşınan su miktarı 79 milyon 269 bin metreküpü geride bıraktı. Bu sene, 2007 yılından beri taşınan suyun miktarı, en yüksek seviyeye ulaşabilir.

    "İSTANBUL'U SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ"

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kuraklık devam etse bile kentin içme suyu ihtiyacını karşılamak için alternatif planları olduğunu açıklamıştı. İstanbul'da su kesilmeyeceğini söyleyen Eroğlu'na göre, İstanbul halihazırda günde 2,5 milyon metreküp su tüketiyor. 
     

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Veysel Eroğlu Yeşilçay İstanbul Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (4)

    Hırsıza oy veren Eller kırılsın:

    Hırsıza oy verirsen ele olur bele.... Allah rızkınızı keser rızkınızı.......

    13
    8
    yanıtYanıtla
    cancan@hotmail.com:

    Sen insan değilsin. Dersimde katliam yapan, sivasta otel yakan, okuldan öğrenci kovan, sen bu dili konuşamazsın diyen, sen dinini böyle yaşıyamazsın diyen, cami bombalama planı yapan, 3-5 yaşındaki torununu sigortalı yapanlara mı oy verelim.Atatürk nutukta ben elbiselerimi ödünç alırdım diyor sonra dünya dolusu mal varlığı oluyor o zamanki aldığı maaşa göre imkansız rakamlar biz bu ülkede hırzları iyi tanıyoruz merak etme gardaş

    yanıt0
    yanıt0
    burdurlu:

    ülkemizi hoş olmayan günler bekliyor. ekonomi süper deseler de, esnaf kan ağlıyor. barajlar boş. geçen yıla göre ev, araba fiyatları 0 arttı. Allah sonumuzu hayreylesin.

    14
    2
    yanıtYanıtla
    tecessus:

    Haktan bela gelmez kul azmadıkça, Kula bela gelmez Hak yazmadıkça . Bu ceza başbakana tabii .

    6
    4
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title