Haberler

İhsanoğlu: Biz Oy Karşılığında Birtakım Menfaatlerin Temin Edildiğini Biliyoruz

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, sesiz yığınların bugün sandıkların başına gittiğini vurgulayarak, "Kampanya adaletsiz ve eşit olmayan şartlarda yürütüldü ama biz milletimizin sağduyusundan eminiz.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, sesiz yığınların bugün sandıkların başına gittiğini vurgulayarak, "Kampanya adaletsiz ve eşit olmayan şartlarda yürütüldü ama biz milletimizin sağduyusundan eminiz. Aldığımız bazı haberlerde oy verme kabinlerine vatandaşlar telefonlarla girmiş ve kabinlerden fotoğraf çekme sesi geldiği duyulmuş. Biz birtakım uygunsuz hareketlerin yapıldığını, oyunu mühürledikten sonra belirli bir adaya gidip oyu karşılığında birtakım menfaatlerin temin edildiğini biliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, oyunu Sarıyer Yeniköy İlköğretim Okulu'nda kullandı. Saat 10.30'da oyun veren İnsanoğlu, okuldan ayrılmadan bir açıklama yaptı. Sözlerine gazetecilerin oylarını kullanıp kullanmadığına ilişkin bir soru ile başlayan İhsanoğu gazetecilere, "Her şeyden önce ben sizin oyunuzu kullanmanızı istiyorum. Çünkü bu her şeyden üstün bir görevdir. Kutsal bir ödevdir" dedi.

Türk milletinin, sessiz yığınların bugün sandığın başına gittiğini belirten İhsanoğlu, "Türkiye'nin seçim kampanyasını dün akşam bitirdi. Bu akşam Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını kim olduğu öğrenilecek. Biz burada seçimle ilgili, siyasetle ilgili hiçbir şey söylemeyeceğiz. Çünkü biz bunları söyledik. 30 gün kâfi bir gün değildi. Kampanya adaletsiz, eşitsiz şartlarda yürütüldü. Biz milletimizin sağduyusundan eminiz. Bizim temennimiz seçimin güvenli, tarafsızlık içinde yürütülmesidir" şeklinde konuştu.

-"TEK KİŞİLİK İSİM LİSTESİ DEMOKRASİ DEĞİL, ONUN ADI BAŞKA BİR ŞEY"-

İhsanoğlu, alınan haberlere göre bazı kurumlardaki sandık görevlilerinin oy kullanmadan önce vatandaşların telefonlarını almadıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bazı vatandaşların pusulayı mühürledikten sonra oy pusulasının fotoğraflarını çektiklerini arkadaşlarımız kaydetmiş bulunuyor. Biz bunların hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu'nun gönderdiği genelgede oy verme sırasında insanların 2-3 dakika telefonlara müsaade edilmiyor. Birtakım uygunsuz hareketlerin yapıldığını, oyunu mühürledikten sonra belirli bir adaya gidip oyu karşılığında birtakım menfaatler temin edildiğini biliyoruz. Tüm dünyanın gözü bizde. Amerika'nın gözü bizde. 76 milyonun hassasiyeti her türlü hassasiyetten üstündür. Bu konuda ihmalleri görülen sandık görevlileri hakkında hukuken gereken yapılacaktır. Ülkemizde gerginlik hat safhasında. Bundan sonra bu seçimin neticesinde toplumumuzun gerginlikten kurtulması temennisiyle tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Çünkü demokrasi bu demektir. Tek kişilik isim listesi demokrasi değildir, onun adı başka bir şeydir."

"Seçim sonucuyla ilgili bir tahmininiz var mı?" şeklindeki bir soru üzerine İhsanoğlu, "En doğru anket bugün yapılacak. Türkiye bugün sessiz yılların sesini duyacak. Benim temennim ve tahminim 1. Turda bunu rahatlıkla kazanacağımız yönünde" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Yeniköy İlköğretim Okulu Ekmeleddin İhsanoğlu Sarıyer Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

Bomba iddia! Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş'a transfer oluyor

Bomba iddia! Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş'a transfer oluyor

Emniyeti sarsan sorular! Ev hapsindeki gizli tanık M7 nasıl yurt dışına kaçtı?

Emniyeti sarsan sorular! Ev hapsindeki gizli tanık M7 nasıl yurt dışına kaçtı?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title