Haberler

    İhvan Lideri Biltaci: İdam Benim İçin Şereftir

    Güncelleme:

    Mısır'da hapisteki Muhammed Biltaci, taleplerini soran hakime Kur'an-ı Kerim ayetle cevap verip "Ülkem için idam şereftir." dedi.

    Mısır'da hapisteki İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci, tutuklanmadan önce Ezher Üniversitesi'nde öğretim üyesiydi. Biltaci mahkemedeki son duruşmasında hakkındaki iddialar hakkında konuştu. Biltacı, kendisine taleplerini soran hakime Kur'an-ı kerim'den,  "Nefse ve hevese uyma, sonra bu seni Allah'ın yolundan saptırır" ayetyle cevap verip "idam benim için şereftir" dedi.

    HAKİMLE TARTIŞIYOR

    Görüntülerde Biltacı sık sık hakimle tartışıyor. Konuşması sırasında sık sık sözünü kesen hakim mikrofonu kendisinden almakla tehdit ediyor.

    "İDDİALAR MANTIKSIZ VE SAÇMALIK"

    Hapse girmeden önceki 50 yıllık hayatını anlatan Biltaci, "50 yıl böyle bir hayat yaşadıktan sonra sadece 6-8 ay içinde otomatik silahla insanları tarayıp öldürmem nasıl olabilir? Bu mantıksız bir iddia, bu bir saçmalık." dedi.   

    KUR'AN'DAN AYET OKUDU

    Hakim tarafından ısrarla talepleri sorulan Biltaci konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Benim bir tek talebim var ve bunu tarihe söylüyorum; Allah Kuran'da sizin şu anki yeriniz gibi bir yerde oturan Hz. Davut'a hitaben buyuruyor ki: 'Ey Davud! Biz seni yeryüzünde halife yaptık. O halde insanlar arasında adaletle hükmet. Nefse ve hevese uyma, sonra bu seni Allah'ın yolundan saptırır. Doğrusu Allah'ın yolundan sapanlara, hesap gününü unutmalarına karşılık çetin bir azap vardır."

    "İDAM ŞEREFTİR"

    Kuran'dan verdiği ayet örneğinin ardından hakim tarafından azarlanan Biltaci konuşmasını "Benim hiç bir talebim yok. Beni idam etmeniz bu vatan için, benim için büyük bir şeref olacak. Artık benim için hükmünüz bir fark yaratmayacak" sözleriyle bitirdi.

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (11)

    keco:

    yuce allah zalim munafik dinsiz adaletsiz musluman gibi gorunen serefsizlerin hesabini gorecektir

    44
    3
    yanıtYanıtla
    yigitbkr.yksk_58@hotmail.com:

    Mursi ve arkadaşları ALLAH sizinle olsun

    30
    13
    yanıtYanıtla
    Cevhersahin:

    şehadet bir çağrıdır nesillere çağlara...

    26
    3
    yanıtYanıtla
    mehmet orakçı:

    gerek ABD gerek VATİKAN gerek İSRAİL gerek tüm AVRUPA daha doğrusu tüm küffar hiç iste mi. islam dinin yayılmasını çünkü kalpte islam inancı kökleştikçe,köle kıraldan, seçmen seçkinden asla korkmaz HAKTAN yana olur daima,adeletten yana olur daima... işte batı bunun için korkuyor ve tutuyor elinde TÜRKİYEYİ ilkdefa batıya küffara baş kaldıran ve dik durmaya çalışan bir TÜRKİYE çıkıyor karşılarına...

    23
    5
    yanıtYanıtla
    selamreyt_1323@hotmail.com:

    ALLAHUEKBER ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENEM UYANIN ARTIK ÜMMET DEMOKRASİ YALANI GÖRÜN İNANMAYIN ARTIK AVRUPA SÖZDE MEDENİYETİNE YALAN HEPSİ ÖZÜNÜZE DÖNÜN

    18
    7
    yanıtYanıtla
    OSMANLI:

    ŞEYTAN ABD ...MENDERESE AYNISINI YAPTILAR HALK AYALALIN UYAYIN SİZDE ÖLÜN

    12
    12
    yanıtYanıtla
    Namik:

    O serefe ermesi dilegiyle

    17
    7
    yanıtYanıtla
    HAKAN:

    MÜSLÜMAN KARDEŞLER BİR TARİKAT DEĞİLDİR. BİR CHPLİ OLARAK YAZIYORUM. ASLA AKPNİN GÖRÜŞÜNDE DEĞİLİM. MÜSLÜMAN KARDEŞLER GERÇEK MÜSLÜMANLARDIR. SİZ BAKMAYIN TAYYİBİN VE GERİSİNİN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİ TUTTUĞUNA, AKPNİN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİ SEVER GİBİ GÖRÜNMESİ SIRF ÜLKEMİZDE YAPILAN 80 DARBESİNİ HAKSIZ GÖSTERME GİRİŞİMİDİR. YOKSA ALAKASI YOK AKPNİN MÜSLÜMAN KARDEŞLERLE.

    4
    18
    yanıtYanıtla
    KAHİREDEN:

    MISIR DA DARBE YAPAN GENEREAL SİSİ,ÜLKEDEKİ TÜM ÖZEL OKULLARI KAPATIRKEN,BİR TEK HOCA FETULLAHIN OKULLARINI KAPATMADI,BUNUN KARŞILIĞINDA,HOCA FETULLAHIN OKUL YÖNETİCİLERİ 4000BİN MÜŞLÜMANIN KATİLİ SİSİYE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ

    9
    9
    yanıtYanıtla
    AKN:

    ZALİMLERİN TUZAKLARINA KARŞI ALLAH'IN DA TUZAĞI VARDIR.

    9
    1
    yanıtYanıtla
    Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title