Haberler

Güreşte Rio Kotası 7 Oldu

Ercan ATA - ANKARA / DHAAmerika'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4 kota alarak Rio'ya gitme hakkı kazanan milli mayolara 3 isim daha eklendi.

Ercan ATA - ANKARA / DHA

Amerika'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4 kota alarak Rio'ya gitme hakkı kazanan milli mayolara 3 isim daha eklendi.

Amerika'da Rıza Kayaalp, Taha Akgül, Selim Yaşar ve Elif Jale Yeşilırmak ile kota kazanan milli güreşçilerimiz ilk kalifikasyon turnuvasına 14 kişi ile katıldı.

Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde yapılan Rio Olimpiyatları Avrupa Kıtası Eleme müsabakalarının ilk ve ikinci günlerinde mindere çıkan 10 sporcumuz elenmişti. Son gün mindere çıkan 4 sporcudan üç tanesi Rio kotası almayı başardı. Bülent Bölükbaşı, Yasemin Adar ve Buse tosun ile 3 kota kazanan millilerle birlikte kota sayısı 7 oldu.

Millilerimizde kota alamayan 11 sporcumuz ise bu hafta Moğolistan ve Mayıs ayında İstanbul'da yapılacak olan son kalifikasyon turnuvasında kota almaya çalışacaklar.

Rio Kotası alan sporcular şöyle;

Kadınlar: 58 KG Elif Jale Yeşilırmak, 69 KG Buse Tosun, 75 KG Yasemin Adar

Erkekler: 130 KG Rıza Kayaalp, 125 KG Taha Akgül, 86 KG Selim Yaşar, 97 KG İbrahim Bölükbaşı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıza Kayaalp Selim Yaşar Taha Akgül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title