Haberler

    Festivali Pir Sultan ile Kapattılar

    OFFENBACH'nın tarihi mekanlarından Busing Sarayı'nda, Su Arts derneğinin beşinci kez düzenlediği Uluslararası Main Dünya Müzik Festivali'nde 10 ülkeden 30'a yakın sanatçı birlikte sahneye çıktı.

    OFFENBACH'nın tarihi mekanlarından Busing Sarayı'nda, Su Arts derneğinin beşinci kez düzenlediği Uluslararası Main Dünya Müzik Festivali'nde 10 ülkeden 30'a yakın sanatçı birlikte sahneye çıktı. Hasan Yükselir yönetiminde 'Ensemble MainWeltMusik' adıyla sahneye çıkan sanatçılar, birbirilerinin eserlerini okudu ve dünya barışı için mesaj verdi.

    Türk sanat ve halk müzikleri ile İnce Saz ve Quartett Anatolia, Fransa'dan Christophe Bourdoiseau, Meksika'nın ruhu Mariachi müziğini canlandıran Dos Aguilas, rembetiko ve Yunan halk şarkılarıyla Trio Hellas, Adriyatik kıyılarından epik ve lirik temalarıyla Makedonya'dan Projekt Iljada ve Alman halk şarkılarıyla GaMaNia büyük alkış aldı. Alman, Şili, Peru, Meksika gibi farklı ülkelerden gelen sanatçılardan oluşan Dietzenbachlı grup Dos Aguilas, festivale büyük coşku kattı. Festivalin kapanış şarkısı Pir Sultan Abdal'ın 'Dostum Dostum' adlı türküsü oldu. Sanatçılara dinleyiciler de eşlik etti.

    Marianna Zorba, Hasan Yükselir

    'BUNDAN DAHA GÜZEL ŞEY OLABİLİR Mİ'

    Müziğin, dünyanın ortak dili olduğunu belirten Su Arts Başkanı Hasan Yükselir, şöyle dedi:

    "Afrika'da da çok uzak bir ülkede de notayı ortaya koyduğunuz zaman bütün müzisyenler onu çalar. Ne İngilizce, ne Fransızca ne de başka bir dil. Müzikle ortaya çıkan ortak bir dil. Müzikle birlikte bir kültürden de söz ediyoruz. Bu ülkelerin kültürleri karşımıza çıkıyor. Ensemble MainWeltMusik adıyla oluşturduğumuz orkestramıza geçtiğimiz yıl dört ülkeden sanatçı vardı. Bu yıl bu sayı arttı. Müzikle karşılıklı iletişimi de gerçekleştirdik. Onların ve bizim müziğimizin notalarını önümüze koyduk ve çaldık. Bu Türk müziğini ve anlayışını yabancı müzisyenlerle paylaşmak, onlarla birlikte yeni bir ifade, duruş, bakış geliştirme düşüncesidir. Sahnede birbirimizi çoğalttık. Düşünün 'Aman da Fatmam'ı söylüyoruz. Sol taraftaki klarnet, sağdaki akordeon müziğin üzerine müthiş şeyler yapıyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Biz festivalde iyileri buluşturuyoruz."

    Quartett Anatolia ve Alman GaMaNia'nın festivalde ev sahibi statüsünde olduklarını kaydeden Yükselir, gelecek yıllarda dünyadan yeni grupları konuk edeceklerini söyledi. Yükselir, festivali bir kaç kente ve bir güne yayma düşüncesi taşıdıklarını, fırsat olduğunda da bunu gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hasan Yükselir Politika Güncel Haberler

    İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

    İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

    Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

    Bakmadan Geçme

    İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title