Haberler

Fatih 4 kardeşin intiharını aile dostları anlattı: Yeşil kart çıkartın dedim kabul etmediler, onlar onurlu insanlardı

Güncelleme:

İstanbul Fatih'te bir evde siyanürle intihar ettikleri belirlenen 4 kardeşin aile dostları Serpil Alkan kardeşlerle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alkan, "Daha önce yeşil kart çıkartsınlar diye çok söyledim ama kabul etmediler, onurlu insanlar." ifadelerini kullandı.

İstanbul Fatih'te kapısına 'Dikkat siyanür var' yazılı not astıkları evlerinde cansız bedenleri bulunan 2'si kadın 4 kardeşin, ön otopside siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıktı. Kardeşlerin aile dostu olduğunu söyleyen Serpil Alkan, ailenin geçim sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşadığını belirtti. Alkan, kardeşlerden birinin, "Ben ölürsem perişan olurlar ben öleyim onları da arkamdan sürükleyeyim" şeklinde düşünerek intihar eylemini gerçekleştirmiş olabileceğini ileri sürdü.

Geçim sıkıntısı çeken, elektrik borcunu ödeyemeyen, bankalara borçlu olan kardeşlerin hikayesini, aile dostları Serpil Alkan RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası canlı yayınında anlattı:

"NÜ FOTOĞRAF ÇEKİLİRKEN 'ÇOCUKLAR BANAGÜLÜYORDU, ÇOK GÜCÜME GİDİYOR' DİYORDU

''Oya ve Kamuran benim 35 senelik arkadaşım. Oya'nın annesi vefat ettikten sonra 60 bin tl borçlanmış ve kredi çekmiş. Düğün salonlarında şarkıcılık yapmıştı, daha fazla para kazanabilmek için Mimar Sinan'da modellik yapmaya başladı. 130 kiloya çıkmıştı. Nü fotoğrafı çekilirken 'çocuklar bana gülüyordu, gücüme gidiyor' diyordu. Psikolojisi bozuldu. Ben ölürsem ablam, kardeşim, abim perişan olurlar bütün yük benim üzerimde. En çok ablasını severdi. Ben ölürsem perişan olurlar ben öleyim onları da arkamdan sürükleyeyim gibi düşündü diye hissediyorum.Hiç evlenmediler, hep beraber yaşıyorlardı. Ev sahibi kirayı arttırmak istiyordu bu yüzden mahkemelik olacaklardı. Ramazan ayında erzak yardımı yapanlardan toplayıp onlara veriyordum. Bu sene Kamuran'a söyledim 'ben almayacağım durumu benden daha kötü olanlara ver' dedi.

KARDEŞLERİ CENAZELERE SAHİP ÇIKSINLAR

İki kardeşi var onlara sesleniyorum. Ben aileden olmadığım için bana cenazeyi vermeyecekler. En azından cenazeyi kaldırmak için bana yardım etsinler.Durumlarını düzeltmek, borçlarını kapatmak için Mersin'de bir miras olayı vardı. Ucuza gitmesin diye biraz bekletmişlerdi. Aile Sosyal Bakanlığından geldiler, başvuru yok dediler. Haber vermedikleri için yardım da gelmemiş.

"YEŞİL KART ÇIKARIN DEDİM KABUL ETMEDİLER"

Daha önce yeşil kart çıkartsınlar diye çok söyledim ama kabul etmediler, onurlu insanlar. O kadar kötü insanlar varken arsız, yüzsüz insanlar varken böyle olmamalıydı.Onur duyuyorum ama ölmeyi hak etmediler''.

Fatih 4 kardeşin intiharını aile dostları anlattı: Yeşil kart çıkartın dedim kabul etmediler, onlar onurlu insanlardı

NE OLMUŞTU?

Korkunç olay, Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan bir binanın birinci katında dün akşam yaşandı. Saat 23.00 sıralarında kapıda, 'Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin' yazılı notu gören apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Polis de AFAD ekiplerine bilgi verdi. Adrese gelen ekipler, özel kıyafetler giyip, maske takarak girdikleri evde, 48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin ve 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin adlı kardeşlerin cansız bedenlerini buldu. Kardeşlerin cenazeleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

SİYANÜR İÇMİŞLER

Yoğun siyanür kokusu olan cesetlere yapılan ön otopside kardeşlerin, siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıktı. Kesin otopsi raporu daha sonra çıkacak olan kardeşlerin evinde, olay yeri inceleme ekiplerinin bulduğu su bardakları, siyanürü suya karıştırarak içtikleri ihtimalini ortaya çıkardı. Öte yandan evde çok sayıda antideprasan da bulundu.

ANNE BABADAN BORÇ KALMIŞ

Anne-babalarının ölümünün ardından yüklü miktarda borç kaldığı öğrenilen kardeşlerin bu nedenle bir süredir sıkıntıda oldukları öne sürüldü.

ARKADAŞLARI TEŞHİS ETTİ

Birinci dereceden akrabaları olmadığı ve tanıdıklarının Mersin'de yaşadığı ortaya çıkan kardeşlerin teşhislerini ise arkadaşları ile mahalle bakkalı yaptı. Adli Tıp Kurumu'nda Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan teşhiste Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde modelist olan ve canlı modellik yapan Oya Yetişkin ile ablası Kamuran Yetişkin'i, Oya'nın iş arkadaşı, Yaşar ve Cüneyt Yetişkin'i ise mahalle bakkalı teşhis etti.

BİRİ OBEZİTE DİĞERİ SARA HASTASIYDI

Kardeşlerden Cüneyt Yetişkin'in kuryelik yaptığı, Kamuran Yetişkin'in obezite, Yaşar Yetişkin'in ise sara hastası olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

DOST Partisi İstanbul Haberler

500

Yorumlar (25)

Jsj:

Ulan memleketı bıtırdınız.. Mahvettıniz ınsanları... 17 yıldır

33
9
yanıtYanıtla
Oğuz:

Milletde ne dertler var Allah taksiratlarını affetsin . Yeminle okurken içim parçalandı

20
0
yanıtYanıtla
ZALİM DÜZEN:

DEVLET HARAÇ ALIR GİBİ ELEKTRİK PARASI ALIYOR ALLAH BELANIZI VERSİN BİZİ BU ÖZELLEŞTİRDİĞİNİZ ELEKTRİK ŞİRKETLERİNE ESİR ETTİNİZ ALLAH BELANIZI VERSİN DAHA NE DİYİM ESKİDEN ELKTRİĞİ ÖDEYEMEYİNCE DEVLET ELEKTRİĞİNİZ KESMEZDİ ŞİMDİ ADAM 1 AY GEÇİNCE ŞEREFSİZ VAMPİRLER HEMEN KESİYORLAR NOT: BUNU BİR AK PARTİLİ OLARAK SÖYLÜYORUM ONA GÖRE

12
7
yanıtYanıtla
Kırmızı nokta:

sorumluluk duyan varmı acaba ?

18
0
yanıtYanıtla
Ekremcik:

Sahte imam tatil tatil gezsin karısı modacılardan çıkmasın millet aç aç mal varlığını millete bağışlasın cocuklariyla lüks bir hayat yaşıyor muharreme bağış yapacaginiza bu insanlara yapsaydiniz dolarları cuk cuk yutuyorsunuz banka kuyruklarinda sabahliyorsunuz

10
7
yanıtYanıtla
manuel:

devlete bak. halkin geldigi duruma bakar misin.

10
5
yanıtYanıtla
.....:

Sadece ikisi calisiyormus hiçbiri evlenmemis, psikolojileri iyi değil, devlet ne yapsın. Raporlu zihinsel yetersizliği ve ozurleri olana devlet maaş ve bakım parası veriyor, yeşil kart için müracaat etmemişler. Bence çalışan kardeşlerin bile psikiyatrik sorunları varmış.

yanıt2
yanıt3
UTANMAZLAR:

ULAN DEVLETMİSİN HER NE MENEMSEN PRİMİNİ DOLDURAN ORTA YAŞ ÜSTÜ İNSANLARI EMEKLİ ETTE MİLLET HİÇ OLMAZSA İNTİHAR ETMEYİ AKLINA SOKMASIN ŞİMDİ BU İNSANLARIN YAŞ ORTAAMALARI 50-55 BU İNSANLAR ŞİMDİ EMEKLİ OLMUŞ OLSALARDI BELKİDE O ELEKTRİK PARALARINI ÖDEYEBİLECEKLERDİ

12
3
yanıtYanıtla
DİYAR:

BUNLAR DAHA BAŞLANGIÇ İNŞALLAHDA ÖYLE KALIR SUÇ SİYASİLERDE MİLLETLE DALGA GEÇİYORLAR AF DİYORLAR YOK EYT DİYORLAR YOK O BU DİYORLAR YOK NE LAN BU BAKIN DİYORUM TOPLUM OLARAK CİNNET GEÇİRMEK ÜZEREYİZ ÖYLE Bİ DURUMDA SİYASETİNİZDE SALTANATLARINIZDA YIKILIR ONA GÖRE

9
6
yanıtYanıtla
Körsün..:

İBB başkanına söyle karısıyla tatil tatil gezene kadar insanlarin sorunlarıyla ilgilensin dilek imamoglunun 29 ekimdeki kıyafetine kaç bin tl ödediler aceba milletin parasıyla keyif çatıyorlar sende burda gelmiş kancklık yapiyrsn

yanıt15
yanıt14
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title