Haberler

    Ezher Öğrenci Yurtlarını Kapatıyor

    Ezher Üniversitesi yönetim Kurulu üyesi Ahmed Zarı, öğrenci yurtlarının boşaltılması için öğrencilere Perşembe gününe kadar süre tanındığını söyledi.

    Ezher Üniversitesi yönetim Kurulu üyesi Ahmed Zarı, öğrenci yurtlarının boşaltılması için öğrencilere Perşembe gününe kadar süre tanındığını söyledi. Yurtları boşaltmayan öğrencilerin polis zoru ile çıkartılacağını ifade eden Zarı, kararın güvenlik gerekçesi ile alındığını söyledi. Yurtların ne zamana kadar kapalı kalacağı ise belirsiz.

    Kahire'deki Ezher Üniversitesi'ne bağlı öğrenci yurtlarının bulunduğu bölgeye yakın bir noktada polis noktasına gerçekleştirilen saldırıda bazı görevlilerinin de yaralandığı duyuruldu.

    Ezher Üniversitesi yönetimi yayınladığı kınama açıklamasında bunun bir terör saldırısı olduğunu ve öğrencilerini bu gruplardan korumak için her türlü tedbirin alınacağını vurguladı.

    Salı günü Kahire Üniversitesi'nde düzenlenen gösteride ise bir öğrenci hayatını kaybetti.

    Güvenlik güçleri üniversite çevresinde bulunan tüm yollarda arama noktaları kurdu. Aramalardan geçirilmeyen hiçbir öğrenci kampüslere alınmıyor.

    Ölen öğrencinin cenaze töreni de bugün yapılacak. Polis, törenin protesto gösterilerine dönüşmemesi için güvenlik önlemlerini arttırdı.

    Öğrencilere ceza

    Ezher Üniversitesi son zamanlarda darbe karşıtı gösterilerin en önemli merkezlerinden biri haline geldi.

    Üniversite rektörlüğü 5 Mayıs'ta şiddet olaylarına karıştıkları gerekçesiyle değişik fakültelerden 76 öğrenciyi üniversiteden uzaklaştırmıştı.

    Ezher yaptığı açıklamada sert önlemlerinin devam edeceği mesajını vermişti.

    Son olarak, Mısır'da Nasr Ceza Mahkemesi, Ezher Üniversitesi'nde darbe karşıtı 37 öğrenciye, şiddet eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 4'er yıl hapis cezası verdi.

    Mahkeme, öğrencilerin her birini yaklaşık 2 bin 200 Türk Lirası değerinde para cezasına da çarptırdı. Öğrenciler, geçen yıl Ezher Üniversitesi'nin önünde gösteri yapmak, yol kesmek  ve güvenlik güçleriyle çatışmakla suçlanıyordu.

    Kaynak: Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title