Haberler

Estetik Diş Hekimliğinde En Çok Gülüş Tasarımı Yapılıyor"

DİŞ Hekimi Abdullah Uysal, dudaklar, dişetleri ve dişler gibi kriterlerin ayrı ayrı ve birbirleri ile aralarında olan ilişkilerinin değerlendirildiğini ve buna diş hekimliğinde gülüş tasarımı denildiğini belirtti.

DİŞ Hekimi Abdullah Uysal, dudaklar, dişetleri ve dişler gibi kriterlerin ayrı ayrı ve birbirleri ile aralarında olan ilişkilerinin değerlendirildiğini ve buna diş hekimliğinde gülüş tasarımı denildiğini belirtti. Diş hekimi Uysal, estetiğin diş hekimliği içerisinde en çok gülüş tasarımı yapıldığını da belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Gülüş tasarımı yapılırken dişler ile birlikte, dişlerin olmadığı dudak, dişeti gibi dokuların değerlendirilmesi de muhakkak yapılmalıdır. Bu amaçla öncelikle teşhis amaçlı fotoğraf alınıp hastayla beraber incelenmelidir. Artık hastaların tedavi bitimindeki hallerini hastaya fotoğraflı olarak gösterme fırsatımız var. İkinci aşama ise hastanın yaş, cinsiyet, yüz formu ve estetik beklentileri."

DOLGU VE BOTOKS DA GÜLÜŞ TASARIMININ PARÇASI

Dermal dolgu ve botoksun da gülüş tasarımında kullanıldığını belirten diş hekimi Uysal, "Tüm bu ön hazırlıklardan sonra gereken vakalarda dermal dolgu ve botoks kullanılarak dudaklarda mimik sırasında oluşan çizgiler yok edilerek dudak konturu ve istenen dudak hacmi elde edilir. Daha sonra yine gereken vakalarda minimum cerrahi travmalarla dişetindeki seviye farkları düzenlenir. Son olarak da dişlerdeki şekil, form, renk vs. bozuklukları giderme aşamasına geçilir" dedi.

Dişlerin görünümlerinin düzenlenmesinde kullanılan üç ana yöntem olduğunu sözlerine ekleyen Uysal, bunları şöyle açıkladı: "Bunlardan ilki bonding olarak bilinen diş rengindeki kompozit dolgu uygulamalarıdır. Bir diğeri dişlerin sadece dudaklara bakan yüzlerinden yapılan aşındırmalar sonrası uygulanan laminate kronlardır. Sonuncusu ise dişlerin tamamının hacim olarak küçültülerek uygulandığı zirkonyum veya full porselen gibi materyallerden yapılan estetik full kronlardır."

GÜLÜŞ ESTETİĞİ TEDAVİ SÜRECİ

Gülüş tasarımı yaparken en sık sorulan sorulardan birinin tedavi süresi olduğunu belirten Uysal, "Gülüş tasarımı tedavilerinde vakaya göre tedavi süreleri 1-10 gün arasında değişmektedir. Dişeti cerrahisi gereken durumlarda bu süre birkaç haftayı da bulabilmektedir. Fakat bu süreçte hasta hiçbir şekilde dişsiz kalmamaktadır. Geçici dişleri ile günlük sosyal hayatına devam edebilmektedir. Gülüş tasarımı tedavilerinde unutulmaması gereken en önemli faktör ise tedaviye hasta ve doktorun beraber karar vererek başlamasıdır" dedi.

PORSELEN (SERAMİK) LAMİNATE VENEERLER

Diş estetiği yapılırken bozuk dişler için son yıllarda en çok kullanılan yöntemlerden birinin lamina adı verilen kaplama yöntemi olduğunu da söyleyen Uysal, yöntemle ilgili, "Diş görünüşünü olumsuz şekilde etkileyen bozuk dişler için kullanılan estetik bir çözümdür. Lamine diş ışık geçirgenliğine sahip bir tabakadan oluşmaktadır. Doğala en yakın yapısı ile diğer dişlerin görünümüne ve özelliğine sahiptir. Dişin üzerinde az bir pürüzlendirme hatta bazı vakalarda hiç pürüzlendirme yapılmadan dahi yapılabilir. Ön dişlerde renk değişiklikleri, pozisyon, yapı ve şekil bozuklukları ya da dişler arasındaki mevcut aralıklar estetik sorunlara yol açar" dedi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title