Haberler

Boğaz'da Geminin Çarptığı Yalının Dizi ve Filmlere Ev Sahipliği Yaptığı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

İstanbul Boğazı'nda geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın birçok konser, düğün, dizi ve filme ev sahipliği yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Boğazı'nda geminin çarptığı yalının Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı olduğu ortaya çıktı. Geminin çarptığı yalı paramparça olurken yalının 'Binbir Gece' dizisine ev sahipliği yaptığı da öğrenildi.

DÜĞÜN, KONSER, DİZİ VE FİLMLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI

İstanbul'da bugün hareketli dakikalar yaşandı. Malta Bayraklı Bayraklı bir geminin dümeni kilitlenince ünlü dizilerin çekildiği Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarptı. Şimdilerde düğün, konser ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapan yalı "Binbir Gece" gibi popüler dizilere de ev sahipliği yapmıştı.

Ferzan Özpetek'in son filmi İstanbul Kırmızısı'nın da bugün enkaza dönen ünlü yalıda çekilen filmlerden olduğu öğrenildi.

Ünlü isimlerin düğünlerine de ev sahipliği yapan yalıda en son Şebnem Bozoklu ve Aslı Tandoğan dünya evine girmişti.

HEKİMBAŞI SALİH EFENDİ YALISI'NIN TARİHÇESİ

Kırmızı renkteki bu ikonik yapının bilinen ilk sahibi, Osmanlı'nın ilk tıp okulu olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin ilk mezunlarından Hekimbaşı Salih Efendi. Yalıya da ismini veren Hekimbaşı Salih Efendi 3 Osmanlı sultanının doktorluğunu yapmanın yanı sıra botanik hocalığı, maarif müsteşarlığı ve Maarif Meclisi başkanlığı gibi görevlerde de bulunmuş, ünü Osmanlı sınırlarını aşmış biri. İstanbul Boğazı'nda fotoğrafı en çok çekilen yapılar arasında yer alan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı, "Binbir Gece" gibi popüler dizilere de ev sahipliği yapmış. Yalı şimdilerde düğün, konser ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ferzan Özpetek İstanbul Magazin Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Yali:

Iyi olmus . Sacma sapan aile yapisini zedeleyen filmlere mekan kalamdi demekki . Adalet me deyim!!

12
23
yanıtYanıtla
ahmet:

Cahil herif yanında bir sürü yalı daha var

yanıt10
yanıt3
rizeli tarih araştımacısı:

tarihi yapı olduğu için evde cinler geziyor belki kaptanı cin çarpmış olabilir ayrıca kaptan cin tonikte içmiş olabilir bu cinler arası meseledir ozaman

4
12
yanıtYanıtla
ADANA:

gene mi Rize?

yanıt0
yanıt0
Türkiye:

Bilinçli yapılan birşey yarın lux otel yaparlar yada pislik bir arapa satılır reynaya ne oldu otel yapıldı hemen gördük bu yalınında akıbeti öyle olur hemen beton yığınları yaparlar hiç utanmadan

10
4
yanıtYanıtla
YALI YO OLAMAZ:

Zina dizilerinin cekildigi mekan mi?

6
7
yanıtYanıtla
YALI OOO YEAH:

Öyle mi oldu? Sen hangi roldeydin?

yanıt1
yanıt0
osmanlı aşkına:

takunyalıların rant uğruna yok edildi.

9
4
yanıtYanıtla
Türkiye:

Aynen kim bilir hangi pislik otel yada ev yapar satılmıştır çoktan

yanıt6
yanıt2
Levhi Mahfuz:

Kanal İstanbul yapılabilsin diye kaza süsü verilmiş olabilir.

7
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title