Haberler

Diyanet İşleri Başkanı, Çanakkale'de Türkmen Köyünde Cami Açılışı Yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkmen Köyü Olarak Bilinen Çanakkale İl Merkezine Bağlı 400 Nüfuslu Deniz Göründü Köyünde Devlet-vatandaş İşbirliğiyle Yaptırılan Camiyi Törenle İbadete Açtı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkmen köyü olarak bilinen Çanakkale il merkezine bağlı 400 nüfuslu Deniz Göründü köyünde devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırılan camiyi törenle ibadete açtı.

Köyde gerçekleştirilen tören, ilahi grubunun kısa gösterisiyle başladı. Ardından saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Karşılama sırasında köy muhtarı İbrahim Kahya'nın eşi Güllü Kaya, yöresel kıyafetlerden "Kefiye"yi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile diğer protokol üyelererinin tek tek boyunlarına taktı.

Kur'an-ı Kerim'ın okunmasından sonra bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, camilerin birlik ve beraberlik mekanları olduğunu belirterek, "Camilerimizde günde 5 vakit ezan okunur. Hali vakti ve imkanı olanlar burada ibaret eder. Çocuklarımız burada Kur'an, İslam dininin güzel ahlakını, Peygamber Efendimiz'in güzel hadislerini, iyi insan iyi vatandaş olmayı öğrenir. Böylece camilerimiz aynı zamanda bir eğitim mekanlarıdır. İyi insan, iyi vatandaş, iyi fert, iyi komşu olmanın öğretildiği mekanlardır. Camiler birbirimizi daha çok sevdiğimiz, daha çok saydığımız mekanlardır. Sadece ibaret etmek için camiye gelmeyiz. Burada birbirimizi tanımak, dayanışmak, birbirimizin hal ve hatırını sormak için birarada oluruz. Deniz Göründü halkının burada inanıyorum ki, cami avlusu birlik ve beraberliğin sağlandığı yer haline gelecektir" dedi.

Törende konuşan Çanakkale İl Müftüsü Kamil Baran ise devlet-vatandaş işbirliğiyle yaptırılan caminin 70 bin YTL'ye mal olduğunu belirterek, "Bu cami Allah'ın evi ve Beytullah'ın bir şubesidir. Mukaddes değeri vardır. Cami toplayan, bütünleyen ve birleştiren demektir. Bizi burada nasıl toplamışsak, içinde de bizleri toplayacaktır. Cami, birliğe ve beraberliğe çağıran bir rahmet kapısıdır" diye konuştu.

Köy Muhtarı İbrahim Kahya ise daha önce köylerinde cami bulunmadığını belirterek, "Artık camimizden ezan sesleri yükselecek, çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale Valisi Orhan Kırlı tarafından caminin tapusu, köy muhtarı İbrahim Kahya'ya verildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da muhtara caminin beratını verdi. Folklor gösterisinin ardından kurdela kesilerek cami ibadete açıldı.

Bu arada yapılan kadastro sonunda tapu almaya hak kazanan köylülere de tek tek tapuları dağıtıldı. Törene Vali Orhan Kırlı, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İbrahim Köşdere, Vali Yardımcısı Hasan Şenses, AK Parti İl Başkanı Haluk Cihat Temiz, İl Müftüsü Kamil Baran, Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz ve çok sayıda köylü katıldı.

(AÖ-EŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 677. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Dünya'ya benzeyen yeni bir gezegen keşfedildi? Gliese 12 b özellikleri neler? Trakya'ya nükleer santral mi yapılacak? Nükleer santral nereye, ne zaman yapılacak? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 64. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yeni Call of Duty oyununun ismi resmi olarak açıklandı! Call of Duty: Black Ops 6 tanıtım tarihi duyuruldu Vakıfbank çöktü mü? Vakıfbank mobil uygulaması neden açılmıyor? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 24 Mayıs Yalı Çapkını 71. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS MAÇI CANLI İZLE! #127936 Fenerbahçe- Panathinaikos maçını canlı (HD) izleme linki! FENERBAHÇE BEKO- PANATHINAIKOS FİNAL FOUR maçı ne zaman? Fenerbahçe- Panathinaikos maçı saat kaçta hangi kanalda? #127936 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title