Haberler

Devlet Bakanı Bülent Arınç Üniversiteli Gençlere Gazete Tavsiye Etti

Bursa'da üniversite öğrencileriyle kahvaltıda bir araya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gençlere Zaman Gazetesi okumayı önerdi.

"Türkiye'de öyle bir gazete var ki, herşey onun içerisinde onu takip ederseniz zamanla her şey daha iyi anlaşılır" diyen Arınç, "Yani emin olun Zaman'a baktığınızda Zaman'ı okuduğunuzda, başka bir şey karıştırmaya gerek kalır mı kalmaz mı diye siz düşünün. Ben şimdi burada başka bir şey söylersem, 'Medyadan sorumlu adam ne dedi bakın' derler sonra. Zaten şimdiden kaptı onlar cümleyi. Değerli kardeşlerim önce ona bakın ihtiyaç duyarsanız sonra hepsine bakın" dedi.

Seçim bölgesi Bursa'daki çalışmalarını sürdüren Arınç, bu sabah beş yıldızlı bir odelde üniversite öğrencileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Öğrencilik ve yurt arkadaşlığının insan yaşamında unutulmaz ve ömür boyu devam edecek anı ve dostluklar oluşturduğunu belirterek, bunu doya doya yaşamalarını istedi. Geçenlerde Bursa'da kahvaltı yaparken, çok sevdiği dostu olan bir arkadaşının Yargıtay Başkanı seçildiğini öğrendiğini ve çok sevindiğini belirten Arınç, şöyle dedi:

"Tabii arkadaşımın Yargıtay Başkanı olmasını büyük bir sevinçle karşılayınca bu da gazetelerde bir habere konu olmuş. Arkadaşımla aramda bir ilinti kurmaya çalışarak, 'Beni nasıl biliyorlarsa onu da öyle bilecek' noktaya gelmişler. Bu kötü bir şey değil. Üniversite sırasındayken, arkadaşlıklarımızın, dostluklarımızın elbette görüş farklılığı taşıması doğaldır. Mesela eski HSYK Başkanı Kadir Bey de benim sınıf arkadaşımdı. Birkaç yıl önce rahmete kavuşan Özdemir Özok Barolar Birliği Başkanı da benim okuldan, anfiden sıra arkadaşımdı. Benim onları hasretle anmam, onlardan sitayişle bahsetmemin bugünkü yaşanan olaylarla çok yakın ilgisi de olmayabilir. Ama aynı düşünceyi aynı görüşü aynı heyecanı paylaştığım bir insanın, bugün çok yüksek noktaya seçilmiş olması elbetteki insana gurur veriyor. "

Kendisinin, 68 kuşağının içersinde yetiştiğini, o dönemde toplumsal kavgaların, sağ-sol çekişmelerinin içersinde yer aldıklarını belirten Arınç, kendisinin o dönemde sağ kesimin içersinde bulunduğunu, kurduğu 'Milliyetçiler Güç Birliği Derneği' ile milliyetçi, İslam'a yakın veya İslami düşüncelerde bulunanları ortak noktada topladıklarını belirtti. O zaman sağ-sol olarak keskin hatların bugün tamamen ortadan kalktığını savunan Arınç, "O zaman bizi birbirimize kırdırmaya çalışıyorlardı. Ama biz kırılmayacağız. 'Türkiye'nin geleceğiyiz' inancıyla hareket ettik. Çok şükür Özal ve arkadaşlarının Türkiye'yi kavgasız çekişmesiz bir noktaya dönüştürmek istemesi başaralı oldu. Bu, gençler fikir sahibi olmasınlar demek değil. 'Savaşmasınlar sevişsinler' mantığıyla ortalığın süt liman hale gelmesini azru edenler vardı. Bu da geçerli olmadı. Geçerli olan doğru olan şey kavga etmeden fikirlerimizin konuşulmasıdır" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE ÖYLE BİR GAZETE VAR Kİ

Üniversitedeki en büyük hastalığının, cinnet derecesinde kitap okumak olduğunu artık o günleri özlediğini belirten Arınç, artık gazeteleri takip etitğini, kitap okuyamaz olduğunu söyledi. Günlük haberleri takip etmek için gazetelere baktığını belirten Arınç, şunları söyledi:

"Siz biraz gazeteden uzak kalın. Kaldı ki Türkiye'de öyle bir gazete var ki, her şey onun içerisinde. Onu takip ederseniz zamanla her şey daha iyi anlaşılır. Yani emin olun, Zaman'a baktığınızda, Zaman'ı okuduğunuzda, başka bir şeye karıştırmaya gerek kalır mı kalmaz mı diye siz düşünün. Ben şimdi burada başka bir şey söylersem, 'Medyadan sorumlu adam ne dedi bakın ?' derler sonra. Zaten şimdiden kaptı onlar cümleyi. Değerli kardeşlerim önce ona bakın, ihtiyaç duyarsanız sonra hepsine bakın" diye konuştu.

Türkiye'deki iç ve dış düşmanların, ülkenin güçlü olmaması için başlattıkları, kutuplaşmaların, Türk-Kürt çatışması, alevi sünni tartışması, kadınlar arasında başı örtülü ve başı açık tahriklerinden uzaklaştıklarını belirten Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'daki çıkışını da değerlendirdi.

"O gece Türkiye'de birilerinin huzuru kaçtı" diyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanın bu çıkışından sonra Başbakanın görevden alınacağını, Türkiye'nin özür dileyeceğini içeren bir çok süpekilasyon yapıldığını fakat bunların hiçbirinin gerçek olmadığını olaydan bir saat sonra onların özür dilediğini belirtip, "Türkiye'nin başbakanının özür dilemesini bekleyenler avuçlarını yaladılar" dedi.

Demokrasi düşmanlarıyla 8. 5 yıldır mücadele ettiklerini belirten Bülent Arınç, seçilmiş hükümetleri devirmeyi, Anayasa'yı ortadan kaldırmaya, sivil insanları bombalamaya, bunun içinde planlar yapmaya teşebbüs edenlerle mücadelelerini sürdürdüklerini açıkladı. "Sizin dualarınız olmasa biz ayakta duramazdık. " diyen Arınç, "Daha dün yayınlanan belgeyi hepiniz okudunuz. Genelkurmay Başkanı, Anavatan Partisi'nin Genel Başkanı'na diyor ki, 'Eğer bunlardan bir tanesi seçilirse, biz şunu şunu yapacağız. O bir taneden birisi de benim. Hakkımda çok şey yazılıp söylenmiş olabilir. Ama hayatımız bizim çetelerle mafyalarla demokrasi düşmanlarıyla mücadeleyle geçti. Bundan sonra da böyle olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title