Haberler

Daeş'in İngiltere'yi Tehdit Videosu

Terör örgütü DAEŞ'in İngiltere'yi tehdit ettiği görüntüdeki kişinin İngiliz vatandaşı Siddhartha Dhar olduğu tahmin ediliyor.

Terör örgütü DAEŞ'in İngiltere'yi tehdit ettiği görüntüdeki kişinin İngiliz vatandaşı Siddhartha Dhar olduğu tahmin ediliyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, dört çocuk babası ve İslamiyeti sonradan kabul eden Hindistan asıllı Dhar'ın DAEŞ'e katılmadan önce Londra'nın doğusunda yaşadığını ve iş adamı olduğunu kaydetti.

BBC, videodaki militanın 32 yaşındaki Siddhartha Dhar olduğunu arkadaşlarının ve çevresinin doğruladığını aktardı. İngiliz basını Dhar'ın 2014 yılında hakkındaki terörizm suçlamalarının ardından eşi ve dört çocuğuyla İngiltere'den Suriye'ye kaçtığını bildirdi.

Dede Dare'den çağrı

Bu arada yine videoda görülen çocuğun dedesi İngiliz basınına konuştu.

Times gazetesinin manşetinden yer verdiği haberde, dede Sunday Dare'in, "Bu bir propagandadır. Küçük bir çocuğu kullanıyorlar. Hiçbir şeyden haberi yok. Onu kalkan gibi kullanıyorlar. Torunum İngiltere'ye dönmeli" sözleri yer aldı.

Isa Dare isimli çocuğun ailesinin Nijerya kökenli olduğu ve 2012 yılında Suriye'ye giderek DAEŞ'e katıldığı tahmin ediliyor.

İngiliz istihbaratının videoda infazı gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin kimliğini tespit etme çalışmaları ise sürüyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron dün yaptığı açıklamada, videonun DAEŞ'in zemin kaybettiğini ve çaresizliğini gösterdiğini söylemişti.

Birleşik Krallık'tan şimdiye kadar yaklaşık 700 kişinin Suriye ve Irak'a "cihatçı" gruplara katılmak için gittiği ve bunların yaklaşık yarısının şimdiye kadar İngiltere'ye geri döndüğü tahmin ediliyor. İngiliz basını, DAEŞ'in elinde yaklaşık 35 İngiliz çocuğun bulunduğunu bildiriyor.

DAEŞ'in videosu

Terör örgütü DAEŞ'in önceki gün internetten yayınladığı yaklaşık 10 dakikalık videoda İngiliz aksanıyla konuşan bir DAEŞ militanı görünüyor.

Video, İngiliz casusu olduğu iddia edilen 5 kişinin sözde itiraflarıyla başlıyor. Arapça itirafların ardından görünen yüzü maskeli militan, İngiliz aksanıyla propaganda konuşması yapıyor.

DAEŞ militanı, "Bu David Cameron'a bir mesajdır" sözleriyle başladığı konuşmasında, İngiltere Başbakanı için "embesil" ifadesini kullanıyor. Militan ayrıca İngiliz halkına seslenerek, DAEŞ'in İngiltere'yi istila edeceği tehdidinde bulunuyor ve "Elimize düştüğünüzde hükümetiniz size yardım edecek mi yoksa buradaki casuslar gibi kaderinize mi terk edecek?" sorusunu yöneltiyor.

Turuncu tulumlar giydirilmiş 5 kişinin tabancayla infaz edilmesiyle devam eden propaganda videosu, üniforma giydirilmiş 5-6 yaşlarında bir çocuğun yine İngiliz aksanıyla dile getirdiği "Kafirleri orada öldüreceğiz" sözleriyle sona eriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Siddhartha Suriye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title