Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: "Kubilay Cumhuriyete Sahip Çıkma Kararlılığının Müstesna Bir Sembolu"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Asteğmen Kubilay'ın Türk Milleti'nin "Cumhuriyete sahip çıkma kararlılığının müstesna bir sembolü" olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Asteğmen Kubilay'ın Türk Milleti'nin "Cumhuriyete sahip çıkma kararlılığının müstesna bir sembolü" olarak tarihe geçtiğini belirtti. Gül, "Tarih, akıl ve sağduyusunu kaybetmiş, öfkesine yenik düşmüş insanları ve saldırganlığı hiçbir zaman anlamaya çalışmaz. Her zaman kınar, nefretle yargılar. Yüce Türk milleti, tarihe geçmiş üzücü olaylardan gerekli mesajları çıkaracak ve benzer yanılgılara düşmeyecek olgunluktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Asteğmen Kubilay'ın şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Asteğmen Kubilay'ın, Menemen'de "menfur bir hadise" sonucu şehit edildiğni belirten Gül, "Asteğmen Kubilay, milletimizin Cumhuriyet'e sahip çıkma kararlılığının müstesna bir sembolü olarak tarihe geçmiştir" dedi.

Kubilay'ın, öğretmen kimliğiyle, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, daha mutlu, daha çağdaş bir dünyanın var olabilmesi için mücadele eden bir vatansever olduğunu vurgulayan Gül, Kubilay'ın, askerlik görevini yaparken, "kendini bilmez bir grup" tarafından acımasızca şehit edildiğini hatırlattı.

"Tarih, akıl ve sağduyusunu kaybetmiş, öfkesine yenik düşmüş insanları ve saldırganlığı hiçbir zaman anlamaya çalışmaz. Her zaman kınar, nefretle yargılar. Yüce Türk milleti, tarihe geçmiş üzücü olaylardan gerekli mesajları çıkaracak ve benzer yanılgılara düşmeyecek olgunluktadır" diyen Gül'ün mesajı şöyle:

"Yine aziz milletimiz, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasayla güvence altına alınan temel ilkelerini ve demokratik değerlerini korumayı görev bilmektedir. Aynı zamanda kendisini özel ve değerli kılan öz varlığını gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu da yüreğinde duymaktadır.

Vatan uğrunda nice şehitler veren Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyete kadar varlığını devam ettirmesi için tüm zorluklara göğüs gerecek, daha müreffeh yarınlara elbirliğiyle ulaşacaktır. Milletimizin sağduyusu ve özgüveni bu yolda gücümüze güç katmaktadır. Asteğmen Kubilay'ı şehit edilişinin yıldönümünde, tüm şehitlerimizle birlikte saygı ve şükranla anıyorum."(ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL?
title