Haberler

Büyükşehir Meclisinde İsim Tartışması

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında yaptığı toplantıda Akyazı’da yapılan spor kompleksine 41 bin 500 kişilik stadyum dışarıda kalacak şekilde öneri kararı olarak, ‘Recep Tayip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi’ ismi verilmesini kabul etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun başkanlığında yaptığı toplantıda Akyazı'da yapılan spor kompleksine 41 bin 500 kişilik stadyum dışarıda kalacak şekilde öneri kararı olarak, 'Recep Tayip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi' ismi verilmesini kabul etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Eylül ayının ilk büyükşehir meclis toplantısında Akyazı Spor Kompleksi için öneride bulunduğu ' Recep Tayyip Erdoğan' ismi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülerek bugün meclis gündemine taşındı. Mecliste Akyazı Spor Kompleksi için ' Recep Tayyip Erdoğan' isminin verilmesi konusunda son kez oylama yapıldı. CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan Akyazı oylamasını takip etmek için meclis toplantısına katılırken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan görüşmenin ardından Akyazı Spor Kompleksi'ne, stadyum dışarıda bırakılarak 'Recep Tayip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi'ismi verilmesi ve alınan öneri kararının ilgisi münasebeti ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Spor Genel Müdürlüğü'ne iletilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Oylama öncesi yapılan meclis toplantısında söz alan MHP'li Meclis üyesi Ali Sağır, "Trabzonspor, Trabzonluların hangi ilde olursa olsun bütün Trabzonsporluların ortak değeridir. Hangi siyasi partiden hangi görüşten olursa olsun müstesna bir yere sahiptir. Buradan hareketle öncelikle bu önerinin acele edilerek gündeme getirildiğini düşünüyorum. Bu şehrin çok değerli insanları var, sivil toplum örgütleri var. Şehirde bu konunun tartışılması gerektiğini düşünüyorum" derken, CHP'li üye Cahit Erdem "Bir kere bu görüşülürken Trabzonspor'un görüşünün alınması gerekirdi. Dün Trabzonspor Divan Başkanı'nın çok olumsuz bir görüşünü basından izledik. Trabzon'un büyük sivil toplum örgütlerinin katılımıyla alınmış bir karar olsaydı bu kadar tartışılmazdı. Bir diğer konu kıyı kanunu TBMM'den geçerken tüm siyasi partilerin onayıyla geçmiştir. Bunu tek bir kişiye mal etmek haksızlık olur diye düşünüyorum. Temiz futbol anıtına hiçbir şey yapılmamışken birden Fenerbahçe maçı öncesi böyle bir önerinin gelmesini Pazar günkü maç öncesi doğru olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Erdem, Akyazı'nın Ortahisar Belediyesi sınırları içerisinde olduğu ve konunun Ortahisar Belediye Meclisi'nde görüşülüp daha sonra Büyükşehir'e gelmesi gerektiğini ifade etmesi üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu "Yasal olarak böyle bir zorunluluk olmamakla birlikte bu öneri Ortahisar Belediyesi'ne de sunulur. Burada söz konusu olan şudur, 2007'den beri Akyazı dolgu alanının TBMM'de 6. maddeye kıyı kenar kanununa ilave ile dolgusunun spor tesisleri amacıyla önü açılmıştır. Bu Trabzonlu'nun bir vefası bir kadirşinaslığıdır. Söz konusu olan şu veya bu kulüp değil ülkenin Cumhurbaşkanıdır. Şunu söylemek istiyorum ki öneri kararından başka bir şey değildir. Kültür Komisyonu konuyu enine bıoyuna tartışmış ve kararında 'Trabzon'da yapılan bir çok tesis ve spor komplekslerini vefayla hatırlatmak için stadyum dışında kalacak şekilde spor kompleksinin adının Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi olarak isimlendirilmesi komisyonumuzca uygun görülüp, Alınacak öneri kararını ilgili bakanlığın değerlendirmesi üzerine Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne iletilmesi uygun görülmüştür" denmiştir. Stadyumun ismiyle de ilgisi olmayan bir öneri kararıdır. Bu öneri kararı ilgili bakanlıkça ve genel müdürlükçe değerlendirilir. Almış olduğumuz bu öneri kararını böylece tüm paydaşlarımızla da paylaşmış oluyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öneri oylamaya sunulurken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamanın ardından salonda gerginlik yaşanırken, CHP İl Başkanı Yavuz Karan, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'na büyük tepki gösterdi. Karan "Siz Trabzon'un belediye başkanısınız. Hata işliyorsunuz" dedi. Karan, tepkisini arttırması üzerine salondan çıkartıldı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Recep Tayyip Erdoğan YAVUZ KARAN Akyazı Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım'dan çok konuşulacak iddia: Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi

Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım'dan çok konuşulacak iddia: Ali Bey, 'Gerekirse kavga edelim' dedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title