Haberler

    Burak Can'ı Vuran Belirlenemedi

    Güncelleme:

    Burak Can Karamanoğlu cinayetinde, savcıya göre iki şüpheli aynı silahı kullandı, ancak atışı hangisinin yaptığı tespit edilemedi.

    İstanbul Okmeydanı'da Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yapılan gösteriler sırasında, iki grup arasındaki kavgada silahla vurulan Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

    İddianamede kepenk kapatması için baskı yapılan esnaf ile örgüt mensupları arasında çatışma çıktığı, Karamanoğlu'nun da bu sırada vurulduğu belirtildi.

    Volkan Gezer, Oğuz Kartal, Zafer Karadağ ile Mustafa Saman'ın şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, bu kişilerin DHKP/C'nin uzantısı Halk Cephesi'nin çağrısı ile Okmeydanı'ndaki eyleme katıldıkları belirtildi.

    Savcı iddianamede, şüpheliler Oğuz Kartal ile Volkan Gezer'in  Baretta marka yarı otomatik silah ile ateş ettiğini belirtti.

    İddianameye göre, Oğuz Kartal söz konusu silahla 14 kez, Volkan Gezer 3 kez ateş etti. Ancak Burak Can Karamanoğlu'nu öldüren mermiyi kimin ateşlediği belirlenemedi.

    Savcılık, Karamanoğlu'nun Volkan Gezer ve Oğuz Kartal tarafından yapılan atışlar sonucu öldüğünü belirtirken şu ifadeleri kullandı:

    "Maktulün ölümüne sebebiyet veren atışın şüphelilerden Oğuz Kartal ve Volkan Gezer'in hangisinin atışı sırasında gerçekleştiği soruşturma sonucunda tam ve kesin olarak tespit edilemedi. Bu nedenle her iki şüpheli de meydana gelen öldürme suçundan sorumludur."

    İddianamede, tutuklu şüpheliler Oğuz Kartal ve Volkan Gezer için, "Terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına eylem yapmak", "ateşli silah kanununa muhalefet etmek", "ruhsatsız silah ticareti yapmak", "ruhsatsız silah bulundurmak", "kasten cinayet işlemek" suçları yöneltildi. Şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmaları istendi.

    Şüpheli Zafer Karadağ'ın "Ruhsatsız silah ticaretinden" 5 yıldan 12 yıla, Mustafa Saman'ın da "Ruhsatsız silah bulundurmaktan" 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları istendi.

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Oğuz Kartal Okmeydanı Burak Can İstanbul Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title