Haberler

Balyoz Sanığına 1 Milyon 55 Bin TL "Haksız Tutuklandın" Tazminatı

Güncelleme:

Balyoz Davası kapsamında 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden Albay Yusuf Kelleli'ye toplam 1 milyon 55 bin TL tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

Balyoz Davası kapsamında 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden Albay Yusuf Kelleli'ye 225 bin TL maddi, 830 bin TL manevi olmak üzere toplam 1 milyon 55 bin TL tazminat ödenecek.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Davacı Yusuf Kelleli ve avukatı Mustafa Eyüp Başkan katıldı. Davalı Maliye Hazinesi'ni ise Avukat Nilgün Duygun temsil etti. Avukat Başkan, "Talebimiz gibi karar verilsin" dedi. Davalı Maliye Hazinesi vekili Avukat Nilgün Duygun ise "Davanın reddine karar verilsin" diye konuştu.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme heyeti, Davacı Yusuf Kelleli'nin maddi ve manevi tazminat talebini kısmen kabul etti. Haksız tutuklama, tutuklamanın meydana geliş şekli, süresi, talep sahibinin sosyal ve ekonomik durumunu da dikkate alan mahkeme heyeti, Kelleli'ye 225 bin TL maddi, 830 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verdi.


TAZMİNAT DİLEKÇESİNDEN: ALÇAKÇA İFTİRAYA MARUZ KALARAK TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Kelleli'nin Avukatı Mahir Işıkay tarafından Temmuz ayında açılan tazminat davasının dilekçesinde, Kelleli'nin 3 yıl 5 ay 13 gün cezaevinde tutuklu kaldığı, Balyoz Davası'ndan beraat ettiği, beraat kararının da Yargıtay tarafından onandığı hatırlatıldı. Işıkay dilekçesinde müvekkilinin tutuklu kaldığı dönemde kalp rahatsızlığı geçirdiğini, halen düzenli ilaç kullandığını, hürriyetinden yoksun bırakılması nedeniyle ağır elem ve ızdırap çektiğini kaydetti. Müvekkilinin cami bombalamak gibi alçakça bir iftiraya maruz kalarak hakkında tutuklama kararı verildiğini dilekçesinde vurgulayan Avukat Işıkay, "Müvekkilim tutuklama kararı ile mesleki olarak ilerlemesi engellenmiş; suçun niteliği gereği müvekkilin asker kişiliği ciddi anlamda zedelenmiştir" dedi. Dilekçede, 226 bin 289 TL maddi tazminatın ve 1 milyon TL manevi tazminat talep edilmişti.

ENGİN ALAN DA 1 MİLYON 363 BİN LİRA TAZMİNAT KAZANMIŞTI

Balyoz davasında beraat eden 293 sanık, 45 gün tutuklu kalıp 24 bin TL tazminat kazanan Astsubay İmdat Solak'ın dosyasını emsal olarak gösterip tazminat davaları açmaya başlamıştı.

İlk karar 5 Kasım'da Emekli Korgerenal Ayhan Taş hakkında verildi. Haksız yere 3 yıl 4 ay 7 gün hapis yatan Taş'a 1 milyon 250 bin lira ödenmesine hükmeden Ankara 6.Ağır Ceza Mahkemesi ardından da Emekli Korgeneral Engin Alan'a 1 milyon 363 bin lira verilmesine karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Kelleli Mahir Işıkay Eyüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (9)

HALİT:

ADAMLAR HÂİNLİKTEN SUÇLU OLDUKLARI HALDE DEVLETİN BECERİKSİZLİĞİNDEN DOLAYI PARA KAZANIYORLAR.

5
6
yanıtYanıtla
RİZELİ:

BU PARALARI ASKERLERİ SUÇSUZ YERE TUTUKLAYAN HAKİM, SAVCILAR VE EMRİ VEREN AKP HUKÜMET SORUMLUSU CEBİNDEN ÖDEMELİ

6
1
yanıtYanıtla
Ne mutlu türküm diyene:

Ödenecek Tazminatlar RTE den tahsil edilsin.

5
0
yanıtYanıtla
haram olsun o parada benimde hakkım var:

5000 lira yeterdi hani devletin milletin kuruşunu ziyan etmeyecektiniz. . derhal bu yanlıştan dönün kamu görevlilerin mal varlığını araştırın kara delikleri göreceksiniz. . gerçi herşey gemicikle başlamadı

3
2
yanıtYanıtla
Ademoğlu:

Pardon yetmiyor mu

2
0
yanıtYanıtla
teori:

Ben de yatmak istiyorum. (YUH BE!)

2
0
yanıtYanıtla
Efe:

Sorumlu Siyasetciler istifaya davet dersem cok komik olur bugünlerde

0
1
yanıtYanıtla
oguzboyuMobil-ANDROID:

Ee assubay a neden 50000 de size 1 milyon adaletinize .....

0
0
yanıtYanıtla
EnderMobil-ANDROID:

Bunların sayesin de dünya kadar trolü kaldırdılar oy aldılar, bide tazminat veriyoz bizim vergimizle. Demek ki iyi şantaj yapmış devletin ne sakladığı varsa artik

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title