Haberler

Avustralya'daki 14 Konsolosluk Binasında Şüpheli Paket Alarmı! Paketlerden Biri Türk Konsolosluğuna Gönderildi

Güncelleme:

Avustralya'nın Melbourne ve Canberra kentinde bulunan en az 14 konsolosluk binasına şüpheli paket gönderildi. Şüpheli paketlerden birinin de Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu'na gönderildiği belirtildi.

Avustralya'nın Melbourne ve Canberra kentlerinde bulunan 14 büyükelçilik ve konsolosluk binalarına şüpheli paketler gönderildi.

BOMBA İMHA EKİPLERİ OLAY YERİNE GİTTİ

Avustralya'nın Melbourne ve Canberra kentinde bulunan ABD, Birleşik Krallık, İsviçre, Almanya, Güney Kore, Yunanistan, İtalya, Pakistan, Hindistan, Yeni Zelanda, İspanya ve Mısır elçiliklerinin tahliye edildiği belirtildi. Avustralya polisi şüpheli paket ihbarı sebebiyle olay yerine bomba imha ekiplerinin gönderildiğini belirtti. Melbourne kenti genelinde 18 şüpheli paket ihbarı yapıldı.

ŞÜPHELİ PAKETLER İNCELEMEYE ALINDI

Paketlerin acil servis birimleri tarafından incelemeye alındığını belirten Avustralya Federal Polisi (AFP), diplomatik misyonlarda görevli personelin zarar gördüğüne dair herhangi bir işaret bulunmadığını bildirdi.

TÜRK KONSOLOSLUĞU'NA DA ŞÜPHELİ PAKET GÖNDERİLDİ

Yapılan yeni açıklamaya göre şüpheli paketlerden birinin de Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu'na gönderildiği belirtildi.

İTFAİYE VE SAĞLIK GÖREVLİLERİ GÖNDERİLDİ

Olayın ardından büyükelçilik ve konsolosluklara itfaiye ile sağlık görevlileri gönderildi.

POLİSTEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Polis tarafından yapılan ilk açıklamada paketler üzerinde araştırmaların devam ettiği ve paketlerde herhangi bir patlayıcı madde olmadığının tahmin edildiği belirtildi. Avusturalya Federal Polisi yaptığı açıklamada, "Polis ve acil servisi konsolsoluk ve büyükelçiliklere gönderilen şüpheli paketler için harekete geçmiştir. Paketler acil servis tarafından incelemeye alınmıştır. Konu hakkında soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL'DA KONSOLOSLUĞA GELEN KARGO PANİĞE NEDEN OLDU

Öte yandan İstanbul Sarıyer'de bulunan Amerika Konsolosluğu çalışanına gelen bir kargo paniğe neden oldu. Şüpheli olarak değerlendirilen kargonun sahibine ulaşılmasıyla yaşanan kısa süreli panik sona erdi.

İNCELEME SONRASI KARGONUN KONSOLOSLUK ÇALIŞANINA GELDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Sarıyer'de bulunan Amerika Konsolosluğuna şüpheli bir kargo gelmesi üzerine ekipler harekete geçti. Konsolosluk çalışanlarının kargoyu şüpheli görmesi üzerine kısa süre içerisinde olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken kargoyu incelemek için Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri Amerika Konsolosluğuna geldi. Yapılan incelemelerde kargonun bugün izinli olan bir konsolosluk çalışanına geldiği tespit edildi.

İncelemelerin tamamlanmasının ardından ekipler normale döndü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Avustralya Melbourne 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (2)

Bidaha Bakin:

Ilginc! Ben Avustralyada yasiyorum ve sadece 13 ulke konsoloslugundan bahsediyorlar ve Turkiye icinde yok. Yinemi uydurma haber yapiyorsunuz?

10
0
yanıtYanıtla
avustralya asıllı türk:

bende avustralya canberra da yaşıyorum böyle yürk konsolosluğunda paket falan yok

5
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title