Haberler

Avrupa Şampiyonu Milli Boksör Şemsi Yaralı: Dünyadan Sonra Avrupa Şampiyonu Olmak Muhteşem Bir Duygu

Hollanda'da yapılan Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda son on yıldır hiç yenilmeyen Rus Irina Sinetskay'ı 12-10 yenerek Avrupa'ın zirvesine çıkan Şemsi Yaralı, evinin kapılarını Doğan Haber Ajansı'na (DHA'ya) açtı.kadınlar boksunun yeni kıraliçesi Şemsi Yaralı, 2010 Dünya, 2011 Avrupa Şampiyonu bir sporcu olarak olimpiyata gidememenin kendisini çok üzdüğünü belirtti."Eve mor gözle geldiğimde Annem çok üzülürdü" diyen Yaralı, Dünya ve Avrupa şampiyonu olmanın muhteşem bir duygu olduğunu belirtti.

"olimpiyatlara KATILMAYI ÇOK İSTERDİM AMA SİKLETİM OLAN +81 KG OLİMPİYATLARDA YOK"

"EVE GÖZÜM MOR GELİNCE ANNEM ÇOK ÜZÜLÜRDÜ"

"KAMPLARDA GÜLSÜM VE BENİMLE AYNI ODADA KİM KALIRSA ŞAMPİYON OLUYOR"

"SON ON YILDIR YENİLMEYEN RUS SPORCUYU YENEREK ŞAMPİYON OLMAK AYRI BİR GURUR"

"MADALYALARIMIZI ŞEHİTLERİMİZE ARMAĞAN EDİYORUM"

Hollanda'da yapılan Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda son on yıldır hiç yenilmeyen Rus Irina Sinetskay'ı 12-10 yenerek Avrupa'ın zirvesine çıkan Şemsi Yaralı, evinin kapılarını Doğan Haber Ajansı'na (DHA'ya) açtı.

kadınlar boksunun yeni kıraliçesi Şemsi Yaralı, 2010 Dünya, 2011 Avrupa Şampiyonu bir sporcu olarak olimpiyata gidememenin kendisini çok üzdüğünü belirtti.

"Eve mor gözle geldiğimde Annem çok üzülürdü" diyen Yaralı, Dünya ve Avrupa şampiyonu olmanın muhteşem bir duygu olduğunu belirtti. Evinde kabul ettiği DHA'ya birçok açıklamalarda bulunan şampiyon boksör şunları söyledi:

"Daha önce dünya şampiyonluğu yaşadım. Ama bu Avrupa Şampiyonası'nda yaşadığım sevinç benim için çok önemliydi. Çünkü son on yıldır yenilmeden şampiyonluklar yaşayan Rus rakibimi yendim. Burada geçen yıl yenildiğim rakipleri de yendim ve başarıya ulaştım. Güzel bir mutluluk oldu benim için. İnşallah gelecek yıl dünya şampiyonasında da aynı dereceyi yapar tekrar dünya şampiyonu olurum"

2001 yılında boksa başladığını 2004'de ise Milli Takım'a seçildiğini belirten Yaralı; '2005 yılından itibaren dereceleri almaya başladım. Dünya şampiyonalarında derecelerim oldu. Avrupa'da da derecelerim vardı. Şampiyonluk yoktu, onu da aldım. Dünyadan sonra Avrupa Şampiyonluğu muhteşem bir duygu"diye konuştu.

Kilosu olimpiyatlarda olmayan Şemsi Yaralı," Üzülüyorum ama 2012 Londra Olimpiyatları'nda bayan boksu 10 sikletten oluşuyor. Ülkemiz sadece 3 siklette katılacak. 51, 60, ve 75 kilolarda kota alırsak katılabileceğiz. 2012'de dünya şampiyonasında olimpiyat elemeleri olacak. Milli takımdaki arkadaşlarım ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve olimpiyat kotası alacaklardır. Şampiyon olmuş, birçok başarıya imza atmış bir sporcunun tek hedefi olimpiyatlardır. Görebileceği en üst seviye olimpiyatlar. Bu da benim en büyük hayalimdi. Ama şu anki duruma çok üzülüyorum. Hayalimdi ve çok isterdim olimpiyata gitmeyi. İnşallah bir değişiklik olur da 'giderim. "

Sporun kendisine çok şeyler kattığını belirten Avrupa şampiyonu milli sporcu Şemsi Yaralı, 2004 yılında milli takıma seçildikten sonra hayatının tamamen değiştiğini belirtterek; "Şampiyonluklarım sayesinde, milli statüsü kazandım ve üniversiteye direk olarak girdim. Okulu bitirdim ve kadrolu olarak işe girdim. Ekonomik olarak da çok büyük bir rahatlık yaşadık ailemle. Şu an oturduğum evi de spor sayesinde aldım. Sporun benim hayatımda artıları çok" dedi.

Ailesinin en büyük destekcisi olduğunu belirten Yaralı; 'Spora babam ve annemin desteği ile başladım. Bazen annemin tepkileri oluyordu gözüm eve mor gelince üzülüyordu. Ama başarılar gelince onun da tepkisi ortadan kalktı. Boksaa ben kardeşimle birlikte başladım ama o okulu nedeniyle bıraktı. Hiçbir zaman ailemle ilgili çok büyük bir sıkıntı yaşamadım. İnanıyorum ki tüm ailem benimle gurur duyuyorlardır" şeklinde konuştu.

Bir diğer Avrupa şampiyonu Gülsüm Tatar'ın en iyi dostu olduğunu ifade eden Şemsi Yaralı, "Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz hem takım arkadaşıyız hem de abla kardeş gibiyiz. Biz kamplarda her zaman birlikte kalıyoruz. Bu diğer arkadaşlarımızın olumlu tepkilerine neden oluyor. Bazen arkadaşlarımız bizim odamızda kalmak istiyorlar. Nedeni ise biz ne zaman aynı odada kalsak o odadan şampiyon çıkıyor. Gülsüm ile bu bizim için çok güzel 'anılardır." ifadesinde bulundu.

Son olarak yaşadığı başarılardaki pay sahiplerine teşekkür eden Şemsi Yaralı, "Özellikle Federasyon Başkanımız Eyüp Gözgeç'e çok teşekkür ediyorum. Bu başarılar tek başına alınan bir başarı değil. Emeği geçen hocalarıma ve herkese çok teşekkür ederim. Kazandığımız tüm madalyalarımızı şehit askerlerimize hediye ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

title