Haberler

Aşkın Nur Yengi, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Güncelleme:

Türk Pop Müziği'nin güçlü sesi Aşkın Nur Yengi; Kral Pop TV, Kral Pop Radyo ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet'in Gezegeni'ne konuk oldu.

Gezegen Mehmet'in sorularını içtenlikle yanıtlayan Yengi; Sezen Aksu'yla nasıl tanıştığını, hayatının nasıl değiştiğini ve özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

"Her Albümümü Kendim için Yapıyorum!"

"Son albümünü kendin için mi yaptın?" sorusu üzerine Aşkın Nur Yengi, "Ben her albümümü kendim için yapıyorum. Çünkü sevdiğim şarkıları söylüyorum. Tabii ilk çıktığım zamanlar başka bir aileye mensuptum. Sezen Aksu - Onno Tunç ailesi... Çok toydum o zamanlar. Şarkıların çoğunu onlar seçiyordu, ama en güzellerini seçiyorlardı" dedi.

"Vokalistliği Bırakmak İstemedim!"

Müzikal  hayatına 1983 yılında Sezen Aksu'nun vokalistliğini yaparak başladığını söyleyen şarkıcı, vokalistliği bırakmak istemediğini ancak  Sezen Aksu'nun kendisine   "Sen kendi kanatlarınla uçmalısın" demesiyle başka bir sayfaya yer açtığını söyledi.

"90'lı Yıllar Bizim Jenerasyonun En Önemli Hikayelerini Anlatacakları Yıllar"

Gezegen Mehmet'in " Aşkın Nur Yengi' denince benim aklıma 90'lı yıllar geliyor. Bu 90'lı yıllar lafından sıkılıyor musun?" sorusu üzerine Yengi, "Sıkılmıyorum, çünkü 90'lar bizim jenerasyonun en önemli hikayelerini anlatacakları yıllar. Aşkı da ayrılığı da müziği de yani her şeyi o dönemle anlatabiliyoruz" diyerek 90'lı  yılların müzikal açıdan öneminin altını çizdi.

"Kızıma Ne Kadar Benzediğimi Gördüm!"

Programın ilk anlarında biyografisi yayınlanan Aşkın Nur Yengi, götüntüleri izleyince duygusal anlar yaşadı. Aşkın Nur Yengi ; "Öncelikle kızıma ne kadar benzediğimi gördüm. Aslında ben o eski yıllardaki , 90'lardaki duyguyu çok kaybetmiyorum. Yani gözümü her kapadığımda aslında geçmişe gittiğim için izlerken de alışık gibiydim. Stüdyodan gelen bir isim olduğum için çok doygun geçirdim o yıllarımı. Vokalistlik zor bir meslektir. Her anı yaşaman lazım. Sanatçıyı sen temsil ediyorsun bir nevi. Bu yüzden çok doygun geçti o yıllar benim için" dedi.

"30 Yılın Verdiği Profesyonellik  Var!"

Gezegen Mehmet "Canlı performansta bile  playback gibisin... Yani sanki kaset çalıyor o anda, hatasız"  demesi üzerine Aşkın Nur Yengi, teşekkürlerini ileterek "Bu o dönemin getirdiği bir rahatlık aslında. 30 yılın verdiği bir profesyonellikte var tabii" dedi.

"Aşk'tan Olsa Gerek Albümüne En Az Üç Klip Gelir!"

"Yeni albümün tüm şarkılarını klip çekilecek mi?" sorusu üzerine Aşkın Nur Yengi ; "Biraz dinleyicinin ilgisiyle de ilgili bir durum bu. Ama en az üç klip gelir" diyerek hayranlarına müjde verdi.

"Sezen Ablayı Ne Zaman Görsem, 'Sezen Aksu ve Çocukları' Diye Bir Müzikal Yapsan Ne İyi Olur Diyorum"

Gezegen Mehmet'in "Unutmadığım bir an var. Bir ödül töreni... Emel Müftüoğlu o ödül törenini yapmıştı. Sezen Aksu ve siz... Nasıl gelişti. Yani arka planda ne var anlatabilir misin? Bir kırgınlık var mıydı aranızda?" sorusu üzerine Aşkın Nur Yengi konuya şu sözlerle açıklık getirdi; "Yok, hayır kırgınlık yoktu kesinlikle. Kişisel olarak ben hayatımda kırgınlık yaşamadım zaten. O konulara pek girmiyorum aslında. Birine kötü söz söylemekten üzüntü duyarım. Arkamdan söylense incinirim. Aslında o dörtlü hep devam etmeliydi.  Bir de Harun Kolçak'ı aramıza katıp hala bir müzikal yapma taraftarıyım. Sezen ablayı ne zaman görsem, 'Sezen Aksu ve Çocukları' diye bir müzikal yapsan ne iyi olur diyorum" dedi.

"Önceden Bir Pastayı 10'a Bölerdik!"

Aşkın Nur Yengi'ye  "90'lar sanatçılarında bir tembellik var mı?" diye soran Gezegen Mehmet, 90'lı yıllara damga vuran sanatçıların ortalarda çok görünmediği konusuna değindi. Pastanın dilimleri çok bölünmeye başladığını söyleyen Aşkın Nur Yengi; "Yani önceden bir pastayı 10'a bölerdik, şimdi bin'e bölünüyor nerdeyse. Sıra gelmiyor ki…" diyerek  müzik dünyasının çok kalabalık olduğunu belirtti.

"Bizim O Dönemlerdeki Tek Dostumuz, Tek Yüzümüz TRT İdi!"

"TRT senin için ne ifade ediyor?" sorusu üzerine şarkıcı, "Çok şey ifade ediyor. Bizim o dönemlerdeki tek dostumuz, tek yüzümüz TRT vardı. O kadar güzel müzikal programlar vardı ki şu an mesele çok sıkıntılı bir durum. Yani televizyonu açtığımız zaman Mehmet, bir tek sizler varsınız. Kendimizi ifade edebileceğimiz bir mecra yok neredeyse sizin dışınızda. Keşke daha çok olsa" diyerek TRT'nin hayatına büyük önem kattığını söyledi.

"İşimi Severek Yapıyorum!"

Aşkın Nur Yengi  programda kendisini ayakta tutanın müzik olduğunu söylerken şarkı söylediği anlarda  derin bir haz duygusu yaşadığını ve işini severek yaptığını ekledi.

"Ablam Bana Örnek Oldu!"

İlkokuldan sonra konservatuvara girdiğini söyleyen Aşkın Nur Yengi, "Ben aslında hep müzik yapmak istiyordum. Ablam da önümde bir örnek olduğu için ne istediğimi biliyordum. Fakat böyle bir hayat çok hayalimde yoktu açıkcası" diyerek ablasının kendisine örnek olduğunu belirtti.

"Sezen Aksu'yu İlk Gördüğümde Heyecandan Kızardım!"

Aşkın Nur Yengi programda, Sezen Aksu'yla nasıl tanıştığını anlattı.  Nişantaşı'nda konservatuvarın kapısının önünde arkadaşlarıyla  çekirdek yerken  ilerden ablasının  ve Sezen Aksu'nun geldiğini  gördüğünü belirten Aşkın Nur Yengi, Sezen Aksu ile ilk kez o anda tanıştıklarını söyledi. Heyecandan kızardığını anlatan Yengi, "Ablama diyor ki 'Bu senin kardeşin değil mi? Levent'teki evime bir uğrayın.' Öyle başladı ilişkimiz. Ne tür enstrüman çaldığımı sormuştu hatta ilk önce. 'Çello çalıyorum' demiştim ben de. İlk gittim evine, Onno Tunç da oradaydı hatta. Heyecandan titriyordum neredeyse. Sonra ben çalamayacağımı söyledim. Onno bana 'Tamam sakin ol' dedi. 'Şarkı söyleyebiliyor musun sen?' dedi.  Ajda Pekkan'dan bir şarkı okudum. O ana kadar Sezen Aksu yoktu. Duyunca beni o da geldi. 'Sesin ne kadar güzelmiş' dedi"  diyerek o yıllarda yaşadığı heyecanı canlı yayında izleyicilerle paylaştı.

"Ajda Pekkan Bana '0' Vermişti!"

Gezegen Mehmet, programda Aşkın Nur Yengi'ye  "Müzikal anlamda miladım' diyebileceğin bir an var mı?" sorusu üzerine şarkıcı, "Ajda Pekkan sıfır vermişti bana Eurovision yarışması için. Seyyal Taner gitmişti o sene. O da benim için bir milattı. Sonra hırs yaptım. Bir sonraki sene Altın Portakal'a katıldım ve birinci olmuştum" dedi.

"Duygu Veren Şarkıları Tercih Ediyorum!"

Aşkın Nur Yengi, kendi tarzının dışında da bir albüm yapabileceğini söylerken her tarzda şarkı seslendirebileceğini de belirtti. Her müzik tarzını dinlediğini sadece hard-rock tarzını çok keskin ve yorucu bulduğunu söyleyen Aşkın Nur Yengi, genelde duygu veren şarkıları tercih ettiğini belirtti.

"İyi Bir Dinleciyim!"

Radyolarla arasının nasıl olduğunu da soran Gezegen Mehmet, Yengi'nin iyi bir radyo dinleyicisi olduğunun cevabını alarak  radyoları takip ettiğini ve  her tarzda dinlemeye çalıştığını söyledi.

"Tek Başıma Karar Vermedim!"

"Aşk'tan Olsa Gerek"  isimli albümünden de bahseden Aşkın Nur Yengi, bu albümdeki her şeye tek başına karar vermediğini anlattı. Yengi; "Tek ben değilim, hep beraber karar verdik. Şemsettin Bey ve ekibiyle beraber çok dinledik şarkıları. Menajerim Haluk Bey de dinledi, onun da duygularına, içgüdülerine güvenirim. Orkestram da konuya vakıf zaten.  Soner Sarıkabadayı, Erdem Kınay, Erhan Bayrak, Ayla Çelik, Gökhan Tepe, Şebnem Sungur gibi isimlerle çalıştım zaten albümde" dedi.

"Yaşar Gaga'nın Albümünde 'Hayatı  Tespih Yapmışım' Şarkısını Söyledim!"

Gezegen Mehmet,  "Soner benim şarkımı programda neden okumadın derse?" sorusunu sorması üzerine Aşkın Nur Yengi, "Şimdi canlı okuyoruz. Stüdyoda o şarkının hakkını tam veremeyebiliriz, seyirciye tam geçmeyebilir. Soner anlayacaktır bunu zaten" dedi. Yengi, Yaşar Gaga'nın albümünde "Tespih" şarkısını söylediğini de açıkladı.

"Kızımın Müzisyen Olmasını Çok İsterim!"

Aşkın Nur Yengi kızıyla ilgili soru üzerine "Nefes almak. Evlat. Can. Ezbere biliyor şarkılarımı. İyi bir piyanist oluyor o da. Kızımın müzisyen olmasını çok isterim" diyerek duygularını ifade etti.

"En Mutlu Olduğum An Kızımın Doğduğu An!"

Elinde sınırsız bir güç olsaydı barışı sağlamak istediğini söylerken ünlü şarkıcı, bugüne kadar en mutlu olduğu anın "kızının  doğduğu an" olduğunu belirtti.  Gezegen Mehmet'in Yengi'nin kızı Nazlı'da en sevmediği ve sevdiği  huyunun ne olduğunu sorması üzerine şarkıcı, "Anne ya" kelimesinden pek hoşlanmadığını, en sevdiği huyunun da ona olan düşkünlüğünün olduğunu belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aşkın Nur Yengi Ajda Pekkan Sezen Aksu Onno Tunç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title