Haberler

Ankara Polisinden Kontör Dolandırıcılarına Savaş

Özel ekipler oluşturan polis, kapı kapı dolaşıp kontör dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyarıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapı kapı dolaşıp kontör dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyarıyor.

Ankara Emniyeti, son dönemde kadın ve yaşlıları hedef alan kontör dolandırıcılarına savaş açtı. Emniyet Müdürü Kadri Kartal'ın talimatıyla harekete geçen Asayiş polisi, özel ekipler oluşturup kapı kapı dolaşarak vatandaşları uyarmaya başladı. Polis, çeşitli broşürler de dağıtarak dolandırıcıların yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Alışveriş merkezleri, AŞTİ, Tren Garı ve otobüs duraklarında da stant açıp broşür dağıtan güvenlik güçleri, vatandaşlardan kendilerini asker, polis ya da savcı olarak tanıtarak para veya altın isteyen kişilere inanmamalarını istedi. Polis, esnafı da tek tek dolaşıp dolandırıcılara karşı uyardı.

Emniyet yetkilileri, dolandırıcıların sık sık yöntem değiştirdiğini, son dönemde kadınlar ile yaşlıları hedef seçtiklerini belirttiler.

-Polis para istemez

Güvenlik güçleri, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

-Telefonla arayarak ya da mesaj göndererek bir banka tarafından adınıza sağlık poliçesi düzenlendiğini söyleyip bunun iptali için hesap veya kredi kartı bilginizi isteyenlerle bilgilerinizi paylaşmayın.

-Kendilerini polis, komiser, emniyet amiri, müdür, asker ya da cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp kimlik veya hesap bilgilerinizi isteyen veya hesabınız terör örgütlerinin eline geçmiş, terör örgütü hesabınızı kullanıyor, hesabınızdan terör örgütüne para yatırılmış, suç örgütleri sizin üzerinize şirket kurmuş, telefon hattı açmış veya operasyon düzenliyoruz diyerek sizden para isteyenlere itibar etmeyin.

-Size polis telsizi sesi dinleten, eşinizle, kızınızla ya da bir başka yakınınızla telekonferans yöntemiyle telefonla görüştürüp size güven veren veya tehdit edip korkutarak para ya da altınınızı isteyenlere güvenmeyin.

-Polis ya da savcı sizlerden asla para ve altın istemez. Bu şekilde arayan olduğu zaman en yakın polis merkezine başvurun ya da 155'i arayarak bilgi verin.

-İnternetten alışveriş-

-Tanımadığınız kişilere yardım etmek için banka hesap bilgilerinizi vermeyin. Gayrimenkul ya da aracınızı satarken asla paranızı almadan satış işlemini gerçekleştirmeyin.

-İnternet üzerinden alışverişte asla kapora göndermeyin. İnternet üzerinden alacağınız malın ucuz olması sizi yanıltmasın, alacağınız eşyayı görmeden ödeme yapmayın.

-Sizi herhangi bir kuruma ya da işe yerleştireceğini söyleyerek para isteyenlere itibar etmeyin. Size karşılıksız olarak yardım edeceğini söyleyenlere, kendini kaymakamlık veya belediye görevlisi olarak tanıtıp para, yardım paketi, kömür veya burs vereceğini söyleyenlere güvenmeyin. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kadri Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title