Haberler

Ankara'da 100 çevre fotoğrafı 'Çevre Haftası' için sergide

Güncelleme:

Ankara'da 100 çevre fotoğrafı 'Çevre Haftası' için sergide

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), çevre ve doğa alanındaki ödül alan kareler dahil 100 fotoğrafı '1-7 Haziran Çevre Haftası' için sergiledi.

Kızılay Metrosu Sergi Salonu'ndaki açılışa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ve TFMD Başkanı Rıza Özel katıldı. Sergide TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda çevre ve doğa alanında ödül alan, bakanlığın Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) Fotoğraf Yarışması'nda derece alan ve bakanlık tarafından sergilenmesi istenilenlerin de yer aldığı 100 fotoğraf yer aldı.

Bakan Yardımcısı Demirtaş, serginin doğal güzelliklerin yanı sıra insanlığın çevreye verdiği zararın kayda alınması açısından önemli olduğuna işaret ederek, "Bu sergimizde yılın başarı ödülünü alan 100 fotoğrafı hep beraber seyredeceğiz. Yaşadığımız bu döneme ait çevreyi ilgilendiren doğal güzelliklerin yanında insanoğlu olarak bizlerin çevreye verdiği zararlarla ilgili olarak bir kayıt düşmek durumunda çok kıymetli. Gelecek nesillere, bizden sonra çevremizi ve tabiatımızı emanet edeceğimiz geleceğin gençlerine de bu fotoğrafları da birer belge olarak bırakacağız" dedi.

TFMD Başkanı Özel de Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nın, Türk medyasında en prestijli ödüllerden olduğunu belirterek, "Bu yarışma içerisinde biz 15 yıldır çevreye olan hassasiyetimizle çevre fotoğraflarını ödüllendirmeye başladık, ayrı bir kategoride. Bu sayede Türkiye'nin çevresel konular ve doğal güzellikleri ile ilgili elimizde en büyük fotoğraf arşivi var. Son 3 yıldan bu yana da Cumhurbaşkanı'mızın eşi Emine Erdoğan'ın 'Sıfır Atık Projesi'ne destek vermek adına bu projeyi çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Demirtaş ile Özel, sergideki fotoğrafları inceledi.

Görüntü dökümü:

- Açılış töreni

- Bakan Yardımcısı Demirtaş'ın konuşması

- TFMD Başkanı Özel'in konuşması

- Sergi gezisi

- Genel ve detay

Haber- Kamera:  Vuslat AY- Celal ATALAY/ ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title