Haberler

Ağrı'da jeotermal alanda kurulacak seralar istihdam ve ekonomiye katkı sağlayacak

Güncelleme:

Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki jeotermal kaynakların tarımda kullanılması amacıyla hayata geçirilen projenin ilk etabının altyapı yapım işi için protokol imzalandı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki jeotermal kaynakların tarımda kullanılması amacıyla hayata geçirilen projenin ilk etabının altyapı yapım işi için protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda "Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Altyapı Yapım İşi" protokolü imza töreni düzenlendi.

Vali Osman Varol'un başkanlığında yapılan törende, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve yüklenici firmanın yetkilileri, projenin ilk etabı olan 260 dekarın altyapım işi için imzaları attı.

Vali Varol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyadin ilçesindeki jeotermal kaynakları tarımda kullanmak amacıyla daha önce bölgeye 40 dekar üzerine sera kurulduğunu ve üretim yapıldığını söyledi.

Jeotermal alanda altyapı eksikliğinden sera alanını büyütemediklerini ve bunun için çok çalışıldığını belirten Varol, şunları kaydetti:

"Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda altyapı ihalesi gerçekleştirildi. Bugün de burada organize sanayi yönetimi olarak yüklenici firmayla sözleşmelerimizi imzaladık. Yakında da inşallah iş yeri teslimiyle ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Güzel bir temel merasimi de yapacağız. Bu proje ilimiz için çok önemlidir çünkü 1300 dekarlık bir alandan bahsediyoruz. 1300 dekarın içinde toplamda 1000 dekar sera parseli olacak."

Varol, projenin gerçekleşmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"1000 dekarlık serada yaklaşık 1200 kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Yan sektörlerdeki istihdam rakamlarıyla toplamda 2 bin 500 kişinin buradan ekmek yiyeceği ve ilimiz ekonomisine çok ciddi kazanımlar getireceğini düşünüyoruz. Bu proje Ağrı'nın kaderini değiştirecek vizyoner bir projedir. Ağrı'mıza hayırlı olsun."

Programa, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tekin Adıgüzel ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title