Haberler

AB, Yanukoviç'in Malvarlığını Dondurdu

Güncelleme:

Avrupa Birliği, Eski Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç ve 17 yetkilinin mal varlığını dondurdu.

Avrupa Birliği, Ukrayna'da devlet başkanlığı görevinden azledilen Viktor Yanukoviç ve diğer 17 yetkilinin malvarlığını, ülkede kamu kaynaklarını usulsüz kullandığı ve zimmetine geçirdiği gerekçesiyle dondurdu.

AB'den dün yapılan açıklamada, 12 ay yürürlükte kalacak yaptırımın, AB resmi gazetesinde yayımlanmasıyla yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

BAKANLAR VE İŞ ADAMLARI DA LİSTEDE

Resmi gazetedeki listede, Yanukoviç'le birlikte işadamı olan oğlu Aleksandr Yanukoviç, dönemin Başbakanı Mikola Azarov,  İçişleri Bakanı Vitali Zaharçenko, Adalet Bakanı Olena Lukash diğer bazı bakanlar, Yanukoviç'e yakın işadamları ve bürokratlar bulunuyor.

UKRAYNA HAZİNESİNE AKTARILACAK

AB, dondurduğu malvarlıklarını Ukrayna hazinesine geri aktaracak tedbirler alacak. İsviçre ve Lihtenştayn, aynı isimlerin malvarlıklarını daha önce dondurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Viktor Yanukoviç Avrupa Birliği Ukrayna Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

E SONMEZDAGsssonmezdag@hotmail.com:

bizim hirsizlarinkinide dondursaniz imf yr olan borcumuz kapadir

2
0
yanıtYanıtla
qwertalibak@hotmail.com:

devlet başkanını mal varlığına el koymakla tehdit edip yönetimi bırakmasını sağladılar. şimdi tekrar el koymaktan bahsediyorlar. bu tam bir haydutluk evet batı tamamen modern haydutluk ve korsanlık üzerine kurulu bir sistem.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title