Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer ile İl Başkanı İhsan Küreci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer ile İl Başkanı İhsan Küreci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.AK Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz-PA Komisyonu Başkanı Hasan Özyer mesajında, Türk milletinin kadim tarihinin, medeniyetinin ve kültürünün kadına saygı üzerine kurulduğunu bildirdi.Türk milletinin kadın ve erkeklerin hak ve sorumlulukları konusunda tam bir eşitlik olduğunu ifade eden Özyer, şunları kaydetti: "Kadına yönelik herhangi bir ayrımcılık yoktur. Aksine pozitif ayrımcılık söz konusudur. Bizim dinimiz de 'cennetin annelerin ayakları altında olduğunu' söyleyen bir inanca sahiptir. Ecdadımız, kadınlarımızı hayatın her alanında müstesna bir yere koymuştur. Günümüzde ve gelecekte de bu davranış, sevgi ve saygı ile devam edecektir."Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de kadına ve aile kavramına büyük önem verdiğini belirten Özyer, şöyle devam etti: "Türk kadınına en büyük hediyesi 4 Ekim 1926'da Türk Medeni Kanunu'nun yasallaşmasıyla, hukuk alanında yapmış olduğu devrimdir. Aile hukukunun temeli olan Medeni Kanun'un kabulü ile kadın erkek arasında eşitlik ilkesi getirilmiştir.1930'da belediye, 1934'de milletvekili seçme ve seçilme haklarına kavuşarak, dünya kadınlarının çağdaş konumuna gelmiştir. Hatta o tarihlerde birçok batı ülkesinden daha ileri haklar elde etmiştir."

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci

Küreci ise insanları mezhebinden, inancından, kökeninden ve cinsiyetinden dolayı ötekileştirmenin doğru olmayacağını belirtti.Türk medeniyetinin cenneti anaların ayakları altına serererk onların haklarını her fırsatta savunan bir medeniyet olduğunu ifade eden Küreci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Kadına şiddet başta olmak üzere, kadınlarımıza yapılacak her türlü baskı, hakaret ve ayrımcılığı, insanlığa yapılmış bir ihanet olarak görüyorum. Kardeşliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde kadınlarımızın birleştirici ve bütünleştiriciliğine ihtiyacımız var. Savaşların ve kavgaların son bulması, daha aydınlık yarınlar ancak kadınlarımızın gayretleriyle olacağı inancındayım. Umut ediyorum ki ülkemizin birlik ve beraberliğinin de en büyük güvencesi kadınlarımız olacaktır. Ülkemizi ve insanlığı daha ileri götürecek olan da kadınlarımızdır. Ben bu özel günde kadınlarımızın hak ettikleri gibi huzur mutluluk içerisinde yaşamalarını diliyor, tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Özyer AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title