Haberler

Günay Güvenç Biyografisi

Günay Güvenç

Günay Güvenç Kimdir ?

2009 yılında Stuttgarter Kickers ile profesyonel futbol hayatına başladı. 18 yaşındaki futbolcu, ilk sezonunda Kickers kadrosuna iki kez girdi ancak forma şansı bulamadı. Sezonun ikinci yarısında beşinci ligde mücadele eden SV Stuttgarter Kickers II kalesini korudu. Çıktığı 15 maçın altısında kalesini gole kapamıştı.

2010-11 sezonu Güvenç'in birinci takım ve rezerv takım arasında gidip geldiği bir sezon oldu. 4 Eylül 2010'da 1.FC Nürnberg II ile oynanan maçta sahaya ilk 11'de çıkan kaleci, kariyerinde ilk kez Kickers forması giymiş oldu. Sezon boyunca genellikle ikinci takımın kalesini korusa da dördüncü ligdeki Kickers ile toplamda üç maça çıktı. 2011-12 sezonunda takımın ikinci kaleciliğine yükselen Güvenç, ligin 20. haftasından itibaren birinci kaleciliğe yükseldi. 31. hafta oynanan maçın devre arasında oyundan alınmasına neden olan sakatlığa kadar Kickers kalesini koruyan Güvenç, bu maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Sezon sonunda Kickers, Güney ligi birincisi olarak 3. Liga'ya yükseldi.

Güvenç, 2012-13 sezonunun ilk bölümünde bileğindeki kırık nedeniyle forma giyemedi. Ligin 19. haftasında kaleyi devralan Güvenç, sezon boyunca 12 karşılaşmada forma giyerken kalesinde 17 gol gördü. 12 karşılaşmanın 3'ünde ise kalesini gole kapadı.

title