Haberler

Gül ve Bülbül" Sergisi Yarın Açılıyor

Genç sanatçı adaylarının Selçuklu ve Osmanlı mimarisindeki geometrik desenler ile Türkiye'deki kuşları buluşturduğu özel tasarımların yer aldığı "Gül ve Bülbül" temalı sergi yarın açılıyor.

Genç sanatçı adaylarının Selçuklu ve Osmanlı mimarisindeki geometrik desenler ile Türkiye'deki kuşları buluşturduğu özel tasarımların yer aldığı "Gül ve Bülbül" temalı sergi yarın açılıyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Fatih İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ertuğrul Çakır Atölyesi'nin "Fatih'te Sanat Var" sloganıyla düzenlediği sergilerin dördüncüsü, Fatih Belediye Binası'nda açılacak.

Öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarma çabasıyla ve her yıl farklı bir konsept oluşturarak hem geleceğin sanatçıları hem de sanatseverlerini yetiştiren Ertuğrul Çakır, dört yıldır imam hatip okulundaki resim atölyesinde öğrencilere eğitim veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çakır, birlikte çalıştığı öğrencileriyle her yıl belli çizgileri olan ciddi sergiler gerçekleştirdiklerini aktararak, " İstanbul'da kendi yaş seviyesinde iddialı olabilecek sayılı sergilerden birini gerçekleştiriyoruz. Dört yıl önce, 'Fatih'te sanat, resim olur mu, yapılabilir mi?' tavrının olduğunu hissediyordum. Ben de 'Fatih'te sanat var' mottosuyla yola çıktım. Osmanlı'dan günümüze seyyar satıcıları konu edinen bir sergimiz oldu. Gölge sanatı ve minyatürden etkilenip kendi özgün eserlerimizi ürettik. Geçen sene memleket konulu sergimiz vardı. Türkiye'deki birçok ili konu edindik. Bu seneki başlığımız Gül ve Bülbül." ifadelerini kullandı.

Çakır, çocukların eserlerini kendilerinin tasarladığını kaydederek, "Çok sağlam araştırmalar yapıp, sunumlar gerçekleştiriyoruz. Üzerinde tartışıyoruz. Bu sene Selçuklu ve Osmanlı'dan yola çıktık. Selçuklu'da mimari yapıların üzerindeki geometrik motifleri aldık. Selçuklu yıldızını, Selçuklu kartalını aldık. Osmanlı'dan da ağırlıkla padişah kaftanları üzerindeki motifleri seçtik. Osmanlı'yı ve İstanbul'u simgelediği için laleyi çok kullandık. Karanfil de var. Çocuklarla bu çalışmamızda bir de Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasında bulunan kuşları araştırdık; her bir öğrencinin resminde ayrı bir kuş var. Kimisi realist çalıştı kimi kuşunu stilize etti. Öğrencileri bu konuda rahat bıraktım. Bire bir kopyalamak yerine kimisi laleyi kuşa, kimi kuşu laleye çevirdi. Bir de çalışmalarımızda Türkiye'ye ya da dünyaya mal olmuş belli bir sanatçının ışığında ilerlemeyi seviyorum. Bu sene Hollandalı ressam Escher'di belirlediğimiz isim. Escher'i inceledik, tartıştık, felsefesini anlamaya çalıştık. Oradan yola çıkarak çok güzel çalışmalar ortaya çıktı." değerlendirmesinde bulundu.

Sergide 50 eser yer alıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ertuğrul Çakır İstanbul Selçuklu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title