Haberler

Görme Engellileri Yendiniz, Tebrikler

Engelliler Haftası Kapsamında 12 Mayıs'ta Milletvekillerinden Oluşan Meclisspor, Yüzde 20 Görme Yeteneği Olan Engellilerden Oluşan Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü Takımıyla Dostluk Maçı Yaptı.

Engelliler Haftası kapsamında 12 Mayıs’ta milletvekillerinden oluşan Meclisspor, sadece yüzde 20 görme yeteneği olan engellilerden oluşan Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü takımıyla dostluk maçı yaptı.

MTA tesislerinde oynanan maçtan önce jest yapmayı planlayan milletvekilleri, ilerleyen dakikalarda hırslandılar. Futbol topu bacaklarının dibine düşene kadar görme imkanı olmayan engellileri yenmek için heyecana kapılan milletvekilleri maçı 7-3 kazandı.

Vekillerin maçı 7-3 aldığını öğrenen Aile ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, sahaya çıkan 11 milletvekiline tek tek mektup gönderdi. Çubukçu, sitem dolu bir dil kullanarak, "Bu büyük başarınızı kutluyorum. Bu yöndeki başarılarınızın devamını bekliyorum. Unutmayın, galiptir bu yolda mağlup olan" dedi. Çubukçu cümlelerinin sonuna ünlem koydu.

Kimsesizlere 3 gol Mektubu alan milletvekilleri, ertesi gün Meclis’e geldiklerinde Çubukçu’nun yüzüne bakamadılar. Bazıları "Vallahi ben masumum, hiç gol atmadım" derken, bazıları da "Maça berabere kalalım diye çıktık ama insan oynarken öyle hırslanıyor ki kendimizi kaptırmışız" diyerek savunma yaptı. En çok sitemi de 4 gol atan Necdet Budak aldı. Çubukçu, "Geçen yıl da kimsesiz çocuklarla maç ayarlamıştık. Onlara moral olsun diye. O maçı da 3-2 aldılar. Çocuklar maç sonrasında ağladı, zor susturduk" dedi.

İşte büyük zafer kazanan vekiller

Harun Tüfekçi (Meclis Divan Üyesi-Konya Milletvekili), Hüsnü Ordu (Takım kaptanı-Kütahya Milletvekili), Hüseyin Mert (Kaleci-İstanbul Milletvekili), Zekeriya Aslan (Afyonkarahisar Milletvekili), Haluk İpek (Ankara Milletvekili), Abdurrahman Arıcı (Antalya Milletvekili), Mevlüt Çavuşoğlu (Antalya Milletvekili), Mehmet Günal (Antalya Milletvekili), Fahrettin Poyraz (Bilecik Milletvekili), Bayram Özçelik (Burdur Milletvekili), Metin Kaşıkoğlu (Düzce Milletvekili), Necdet Budak (Edirne Milletvekili), Saadettin Aydın (Erzurum Milletvekili), Fevzi Şanverdi (Hatay Milletvekili), Nevzat Korkmaz (Isparta Milletvekili), Enver Yılmaz (Ordu Milletvekili), Fatih Öztürk (Samsun Milletvekili) Adem Tatlı (22. Dönem Giresun Milletvekili), Hacı Turan (22. Dönem Kırşehir Milletvekili)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title