Haberler

Gerard Depardieu Biyografisi

Gerard Depardieu
Doğum Tarihi27.12.1948

Gerard Depardieu Kimdir ?

Gerard Xavier Marcel Depardieu, 27 Aralık 1948 yılında doğdu. Oscar'a aday gösterilmiş, Altın Küre Ödülü sahibi Fransız oyuncu.
Depardieu Chateauroux, Indre'de, Anne Jeanne Josèphe Eliette ile metal işçisi olan René Maxime Lionel Depardieu'nün altı çocuğundan üçüncüsü olarak dünyaya geldi. Konuşma bozukluğu sebebiyle okulda yaşadığı sorunlar sonucunda dengesiz ve uyumsuz olarak nitelendirildi. On üç yaşından itibaren matbaacılık eğitimi görmeye başladı ancak eğitimini tamamlamadı.
1964'te, oyunculuk öğrenimi gören Michel Pilorgé ile Paris'e gitti. Burada izlediği bir Molière oyunu sonrasında oyuncu olmaya karar verdi. Théâtre National Populaire'de aldığı ücretsiz derslerden sonra, 1966'da Jean-Laurent Cochet'nin yönettiği École d'art dramatique'i bitirdi. Buradaki öğrenimi sırasındaki arkadaşlarından biri Claude Jade'di.
Depadieu, yönetmen Claude Regy'nin vasıtasıyla, yönetmen ve senarist Marguerite Duras ile tanıştı ve birkaç yıl içinde onunla birlikte dört film çevirdi. Bu filmlerden Nathalie Granger (1971) ve Les Valseuses (1973), Depardieu'nün tanınmasını sağladı.
1980'lerde Depadieu, önde gelen Fransız aktörlerden biri oldu. François Truffaut'nun La Femme d'à coté filmindeki oyunculuğu ile bilinirliği arttı. İlk César Ödülü'nü Le Dernier Métro filmindeki rolüyle kazandı. 1985 civarında genç Patricia Kaas'ı keşfetmese de en azından kariyerine başlaması için cesaretlendirdi. 1990'ların başından itibaren, Jean Reno ile birlikte uluslararası prodüksiyonlarda kendini kanıtlayan ender Fransız aktörlerden biri oldu.
Depardieu'nün en önemli işleri arasında arasında komedi oyuncusu Pierre Richard ile birlikte oynadığı, La Chèvre (1981), Les Compères (1983) ve Les Fugitifs (1986) filmlerinden oluşan komedi filmi serisi de bulunmaktadır.
Ödüller
Depardieu 1981 ve 1991'de iki defa Başrolde En İyi Erkek Oyuncu César Ödülü'ne aday gösterildi ve ikisinde de kazandı. 1990'da ise Cyrano de Bergerac filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.
1981: Başrolde En İyi Erkek Oyuncu César Ödülü - Le Dernier Metro
1985: Venedik Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü - Police
1990: Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü - Cyrano de Bergerac
1991: Başrolde En İyi Erkek Oyuncu César Ödülü]' - Cyrano de Bergerac
1991: En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü - Müzikal veya Komedi (Sinema) - Green Card
1997: Venedik Film Festivali Altın Aslan Onur Ödülü - başarılı kariyer
2006: Moskova Uluslararası Film Festivali Stanislavsky Ödülü - üstün oyunculuk kariyeri

title