Haberler

Depremden kaynaklı sınır değişikliği düşünenler mahkemeye başvurabilir

Güncelleme:

Avukat Emir Akpınar, depremden kaynaklı yer değiştirmelere bağlı olarak sınırının değiştiğini düşünen vatandaşların kadastro güncelleme ekibine yeniden kroki çizdirmek için başvuru yapabileceklerini söyledi. Kadastro güncellemesinde yanlışlık olduğunu düşünen vatandaşlar 30 gün içerisinde Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurabilir.

Sınırının değiştiğini düşünen mahkemeye başvursun

Avukat Emir Akpınar: "Kadastro güncellemesinde yanlışlık olduğunu düşünen vatandaşlar 30 gün içerisinde Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurabilir"

KAYSERİ - Avukat Emir Akpınar, depremden kaynaklı yer değiştirmelere bağlı olarak sınırının değiştiğini düşünen vatandaşların kadastro güncelleme ekibine yeniden kroki çizdirmek için başvuru yapabileceklerini söyleyerek, "Kadastro güncellemesinde yanlışlık olduğunu düşünen vatandaşlar 30 gün içerisinde Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurabilir" dedi.

Kadastro Güncelleme Yönetmeliği'nin 15. maddesine göre taşınmazların sınırları Kadastro Güncelleme ekibince belirlenerek sınırlandırılmalarının yapıldığını söyleyen Avukat Emir Akpınar, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda birçok can kaybı yaşadığımız gibi devam eden süreçlerde de arsa kaymalarından kaynaklı mülkiyet sınırlarının ciddi bir şekilde yer değiştirmesinden kaynaklı bir takım problemlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Deprem sonrasında mülkiyet sınırlarının değiştiğini düşünen vatandaşlarımız ne yapmalıdır dersek de; deprem sonrasında mülkiyet sınırlarının ciddi bir şekilde değişmesi durumunda Kadastro Güncelleme Yönetmeliği'nin 15. maddesine göre taşınmazların sınırları Kadastro Güncelleme ekibince belirlenerek sınırlandırılmaları yapılmaktadır. Burada ifade edelim ki Kadastro Güncelleme ekibi, vatandaşlarımız tarafından yapılacak başvuru üzerine harekete geçebileceği gibi, resen de harekete geçebilir. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ekipleri sınırların ölçümünü yapar. Deprem bölgesindeki sınırlarda ne ölçüde değişiklik meydana geldiği de ekipler tarafından tespit edilir. Tespit edilen değişiklik ekipler tarafından hazırlandıktan sonra bir kroki ile imza altına alınır. Aynı yönetmeliğin 20. maddesine göre ekipler tarafından hazırlanan kroki doğrultusunda tapuda kayıtlı yüz ölçümü kadastro teknik belgeleri ve belirsiz veya çekişmeli sınırlarda dengeleme politikasına göre bölgede sınır belirlemesi yapılır. Buradaki en önemli husus dengeleme politikasına uygun bir şekilde yapılmasıdır" dedi.

Akpınar, vatandaşların kroki tebliğinden sonra 30 gün içerisinde Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne başvurabileceklerini söyleyerek, "Kayseri'de de son depremlerden sonra geçtiğimiz günlerde de bir jeoloji mühendisimizin açıkladığı üzere 8 santimetrelik bir kayma meydana gelmiştir. Bu nedenle Kayseri'de yaşayan vatandaşlarımızın arsa ve arazilerinde herhangi bir kayma olduğunu, kadastral anlamda bir değişiklik, sınırlarında bir değişiklik olduğu düşünceleri var ise bu şekilde Kadastro Güncelleme Yönetmeliği'nin 15. Maddesine göre Tapu Kadastro Bölge Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirler. Devam eden süreçte tapu kadastro güncelleme ekibi tarafından diyelim ki bir kroki hazırlandı. Vatandaşımız bu duruma itiraz etmek istiyor. Bu durumda da yapması gereken şey, bu tespitin yapıldığı tarihten itibaren, kendisine tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne dava açmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Deprem Hukuk Emlak Genel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title