Haberler

Gelin ve damadın nikah şekeri yerine dağıttığı fidanlar tüm misafirleri şaşırttı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde dünyaevine giren genç çift, düğünlerinde orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla fidan dağıttı. Konukların çok duygulandığını ve memnun kaldığını söyleyen çift, "Doğa için bir iz bırakmak istedik." dedi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan Ayşenur ve Şirayhan Saygın çifti, Başiskele ilçesinde düzenlenen nikah töreni ile dünyaevine girdi. En mutlu günlerinde anlamlı bir farkındalık oluşturmak isteyen genç çift, düğünde kendilerini yalnız bırakmayan yakınlarına nikah şekeri yerine çam fidanı dağıttı.

Son aylarda yaşanan orman yangınları sonrasında ülkedeki ağaçların sayısında meydana gelen düşüşe kayıtsız kalamayan çift, 500 adet fidanı en mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan yakınlarına dağıttı. Amaçlarının insanlarda ağaçlara karşı fakındalık oluşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Saygı çifti, en mutlu günlerinde bu farkındalığı oluşturarak dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

"DOĞAYA BÖYLE BİR FAYDAMIZ OLSUN İSTEDİK"

Diğer gelin ve damat adaylarına da nikahlarında fidan dağıtarak doğaya katkı sağlamaları çağrısında bulunan Şirayhan Saygın, "Özellikle son dönemde yaşanan orman yangınları sonrasında ağaçların eksildiğini görünce biz de doğaya böyle bir faydamız olsun istedik. Sevenlerimizin bahçesinde ağaç, gölge, nefes olsun istedik. Nikahımıza gelen konuklarımıza nikah şekeri yerine fıstık çamı dağıtacağız. Onlara, verdiğimiz çamları uygun bir noktaya ekmelerini önereceğiz. Diğer gelin ve damat adaylarına da nikah şekeri yerine fidan dağıtmalarını öneririm. En azında bu şekilde insanlara, doğaya bir katkıları olur" dedi.

Gelin ve damat orman yangınlarına dikkat çekmek için düğünde fidan dağıttı

"HERKES ÇOK BEĞENDİ"

Yıllar önce düğününde aynı etkinliği yapan bir yakınının anısından yola çıkarak sevdiklerinde doğa için bir iz bırakmayı düşündüklerini ifade eden Ayşenur Saygın ise, "Sevdiklerimize böyle güzel bir anı bırakacağımız için mutluyuz. Bunu yıllar önce yapan bir akrabamız, düğününde fidan dağıttığını anlatınca çok duygulanmıştık. Sonra biz de neden yapmayalım dedik. Herkes çok beğendi, çok hoşlarına gitti. Çok düşünceli bir davranış olduğunu söylediler" diye konuştu.

Gelin ve damat orman yangınlarına dikkat çekmek için düğünde fidan dağıttı

Gelin ve damat orman yangınlarına dikkat çekmek için düğünde fidan dağıttı

Gelin ve damat orman yangınlarına dikkat çekmek için düğünde fidan dağıttı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (38)

CİO:

BİR GÖSTERİŞ DAHA HAY ALLAHIM

5
39
yanıtYanıtla
Kağan:

millet ağzıyla kuş tutsa senin gibi muhaliflere yaranamaz. Niyet önemli kardeşim duyarlılık göstermişler ne güzel işte.

yanıt29
yanıt2
ıkınma:

İsraftan başka bişey değil. millet atıyo o fidanları. git mahallene dört erik dikte çoluk çocuk yesin.

yanıt1
yanıt8
danglak:

lan kes

yanıt0
yanıt1
alparslan:

taktire şayan bir davranış

32
1
yanıtYanıtla
kym:

keslinkle

yanıt0
yanıt0
balaban:

Bunlar bizim yeni nesil osmanlı torunları eski osmanlılar böyle değildi. Zaten son osmanlılar batırdı ya koca imparatorluğu. Maşaallah baş kapalı biride sakallı farzları yapıyolar sünnet olan sakalıda yapsınlar. Ama ne gelenej ne görenek ne dinimizde olan dans yapıyolar makyaj binbeşyüz. Fidan dağıtacağınıza o fidanları kendiniz dikin de hamde meyva fidanı olsun kurt kuş yesin şimdi bunlar o fidanları ya çöpe atacak ya bahçesine dikecek. herşey gösteriş zamane osmanlıları. Gülüyom la sizlere

0
25
yanıtYanıtla
Fatih Yılmaz:

en azından soyları belli osmanılardan diyorsun. Senin soyun kim acaba ? Onlar ince bir düşünceyle bunu yapmışlar. Tabi sen alışıksın içki sofralarında düğünlere katılmaya alışık olmadığın bir ortam.

yanıt13
yanıt4
Kenan:

Osmanlıdan gelenler her ırktan vardır. Hem avrupalı hem arap hem asyalı. Zaten anadolu en çok medeniyetin olduğu yer ve jer ırk her ırkla evlenmiştir. Osmanlı diyince zaten ermeni yahudi hristiyan bunlarda osmanlıydı. Osmanlı olmak önemli değil saf kalabilmiş olmak önemli oda zaten mümkün değildi.

yanıt0
yanıt0
......:

Soyunuz soylansın Boyunuz boylansın. Allah cc, iki cihanda sizi aziz ve mesut kılsın. .

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title