Haberler

Fevzi Gümüş Biyografisi

Fevzi Gümüş
Doğum YeriAdana / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1971

Fevzi Gümüş Kimdir ?

1971 yılında Adana’da doğdu. Sivas Şarkışla nüfusuna kayıtlıdır.

İlk ve orta öğretimini Adana’da tamamladı.

1989 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak İstanbul’da üniversite eğitimine başladı. Buradan 1993 tarihinde mezun oldu.

Üniversite yıllarında Öğrenci Derneği Başkanlığı ve Yöneticiliği yaptı, Sol Siyaset ve Alevilik üzerine forumlarda konuşmacı olarak bulundu. Yine aynı yıllarda Sarıyer Halkevine üye oldu.

SENDİKA HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ

Üniversite eğitimi sonrası Ankara’ya yerleşerek Staj Eğitimine başladı. Staj eğitimi sonrası TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Tarım-İş Sendikasında Avukat ve Hukuk Müşavirliği görevlerini 5 yıl boyunca yürüttü. Bu görevi sırasında Tarım İşçilerinin sorunları başta olmak üzere, İş ve Sosyal Güvenlik, Sendikalar, Toplu İş Sözleşmesi konularında işyeri işçi eğitimi ve sendikacı eğitimlerinde bulundu. Panel, konferans, sempozyum ve uluslararası sendikal toplantılarda konuşmacı olarak yer aldı. TİS görüşmelerinde işçi temsilcisi olarak bulundu. Aynı yıllarda bir süre Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İş ve Sosyal Güvenlik Politikaları bölümünde Yüksek Lisan eğitimi aldı.

Daha sonra KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hukuk Müşavirliği görevini 2000-2002 yıllarında yürüttü. Buradaki görevi sırasında da çeşitli sendikal eğitimlerde konuşmacı olarak görev yaptı.

SERBEST AVUKATLIK

2002 yılından bu yana serbest avukat alarak çalışmaktadır. Ankara Barosunda çeşitli komisyonlarında görev aldı, Staj Eğitim Merkezinde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Çağdaş Avukatlar Derneği ve Türk Hukuk Kurumunda üyeliği bulunmaktadır. TBB nin Avrupa Komisyonu ile birlikte yürüttüğü çok sayıda Hukuk Eğitimi ve Yargı Reformu projelerinde katılımcı ve konuşmacı olarak bulundu.

DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ YÖNETİCİLİĞİ

Kızılırmak Havzasında bulunan yöre derneklerinin oluşturduğu Kızılırmak Yöre Dernekleri Federasyonunda Genel Sekreterlik yaptı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyeliği, genel sekreterliği ve Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Alevi Bektaşi Kuruluşları Birliği ve Alevi Bektaşi Federasyonu kurucuları arasında yer aldı. Halen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Eşit yurttaşlık hakkı çerçevesinde demokratik hakların geliştirilmesi amacına yönelik çok sayıda kitlesel mitinginde konuşmacı ve örgütleyici olarak yer aldı.

GAZETE VE DERGİ YAZILARI

Başta işçi ve sendikal haklar başta olmak üzere demokratik hak ve özgürlüklerin hayat bulmasına yönelik çeşitli dergi ve gazetelerde çok sayıda makale ve söyleşileri yayınlandı.

SEMPOZYUM VE KONFERANSLAR

Çeşitli sempozyumlara işçi ve sendikal haklar başta olmak üzere demokratik hak ve özgürlüklerin hayat bulmasına yönelik bildiriler sundu. Konferanslarda konuşmacı olarak bulundu.

TV PROGRAMLARI

Yine insanca yaşanacak bir ülke ideali doğrultusunda çok sayıda TV programına konuşmacı olarak katıldı.

Siyasi faaliyetlerine üniversite yıllarında başladı, 1996 yılında ÖDP’ye üye olarak 2002 yılına kadar PM Üyeliği olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu.

2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ‘ye üye oldu. 2012 yılında yapılan kurultayda tüzük komisyonunda görev aldı. Çankaya İlçe ve Ankara il örgütlerinde Seçim ve Hukuk İşleri ile ilgili görev aldı. Ankara İl delegeliği yaptı

title