Haberler

Fatih Süleyman Denizolgun Biyografisi

Fatih Süleyman Denizolgun
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye

Fatih Süleyman Denizolgun Kimdir ?

Fatih Süleyman Denizolgun (d. 11 Mart 1987; Üsküdar, İstanbul) Türk siyasetçi ve mühendis. Üniversite Lisans Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitimini bitirdikten sonra yine aynı üniversitenin Hidrolik ve Su Kaynakları Bölümünden Yüksek Lisans Eğitimini tamamlamıştır.
2013 yılında Türkiye'de yapımına başlanan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi (KMO ) ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü projelerinde koordinasyon sorumlusu olarak çalışmıştır. İş hayatında birçok inşaat, gayrimenkul ve yatırım alanında faaliyetler yapmış aynı zamanda aile şirketlerinde sorumluluklar almıştır. 2008 yılından itibaren AK Parti teşkilatlarında ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında görevler yapmıştır.
Fatih Süleyman Denizolgun AK Parti 27.Dönem Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girmiştir. İçişleri Komisyonu ve Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonlarında görev yapmaktadır. Süleymancılar cemaatinin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın torunu, Arif Ahmet Denizolgun'un yeğeni, Mehmet Beyazıt Denizolgun'un oğludur.

title