Haberler

Faruk Köksoy Biyografisi

Faruk Köksoy
Doğum YeriArdahan / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1964

Faruk Köksoy Kimdir ?

1964 Ardahan, Hanak İlçesi Baştoklu Köyü doğumludur. İlkokulu Köyünde bitirmiş. Ortaokul ve liseyi Sarıkamış’ta okuyarak 1981 yılında mezun olmuştur.

Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini kazanmış olup, buradan da 1985 yılında Orman Mühendisi ünvanıyla mezun olmuştur.

Bir yıl Kırklareli-Demirköy Orman İşletme Müdürlüğünde Stajyer Orman Mühendisi olarak çalışmış, askerliğini 1986-87 yıllarında yedek subay olarak mersinde yaparak Dz.P.Teğmen rütbesi ile terhis olmuştur. Askerlik sonrası Orman Mühendisi olarak Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde ve serbest olarak Gaziantep’te kısa süreli işlerde çalışmıştır.

Orman Bakanlığının açtığı imtihanı kazanmış ve 1988 Ağustos ayında Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü emrine atanmıştır. Kısa bir süre Diyarbakır ve Mardin Orman İşletme Şefliklerinde çalışarak daha sonra Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Merkezinde Elazığ Orman İşletme Şefi olarak atanmış ve iki yıl bu görevde kalmıştır. Bu görevden sonra sırasıyla; Elazığ Ağaçlandırma şefi olarak beş yıl (1990 – 1995), Elazığ Ağaçlandırma ve ErozyonKontrolü Başmühendisi olarak iki yıl (1995 – 1997 yıllarında, görev alanı Elazığ, Bingöl, Tunceli, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari bölgesinde) 1997 Ekim ayında görev alanı Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinden oluşan Erzurum Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Başmühendisliğine Başmühendis olarak tayin olmuştur.

2003 yılı Ekim ayına kadar bu görevde kalmış, 09/10/2003 tarihi itibari ile yeni kurulan Ardahan İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne İl Müdürü olarak tayin olmuştur.

Elazığ ilindeki görevi sırasında, Dünya Bankası kredili, kırsal kalkınma içerikli entegre bir proje olan Doğu Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesinde uygulamacı ve yönetici olarak (1991 – 1997) aktif görev yapmış olup proje çerçevesinde A.B.D New Mexico Eyalet Üniversitesinde eğitim görmüştür.

Ayrıca Japon JİKA firması ile 2002 – 2003 yıllarında hazırlanan Çoruh Havzası Kırsal Kalkınma ve Rehabilitasyon Projesinin (Erzurum – Artvin – Bayburt illerini kapsamaktadır) planlanmasında ve hazırlanmasında eş uzman olarak aktif görev almış olup, 2007 yılı haziran ayında Bakanlıklar arası işbirliği protokolu çerçevesinde Azerbaycan’a görevli gitmiştir. Evli ve –biri kız, ikisi erkek- üç çocuk babasıdır.

title