Haberler

F.bahçe'ye 'Lanetli Hakem'; Moggi'nin Adamı

UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü oynanacak olan Viktoria Plzen - Fenerbahçe maçında İtalyan hakem Gianluca Rocchi düdük çalacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü oynanacak olan Viktoria Plzen - Fenerbahçe maçında İtalyan hakem Gianluca Rocchi düdük çalacak. İtalyan hakemin geçmişte yönettiği maçlara bakıldığında Türk takımlarına pek de uğurlu geldiği söylenemez

CANER ERKİN'İ ATMIŞTI

Fenerbahçe'nin Viktoria Plzen ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 3.tur ilk maçını İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetecek. Rocchi daha önce Türk takımlarının 2 kez maçını yönetti. Rocchi 2009-10 sezonu UEFA Avrupa Ligi 2.tur rövanş maçında Galatasaray'ın sahasında 2-1 kaybettiği Atletico Madrid mücadelesini ve 2010-11 sezonunda Bursaspor'un deplasmanda Manchester United'a 1-0 kaybettiği karşılaşmayı yönetmişti.

Rocchi özellikle Galatasaray'ın 2-1 kaybettiği Atletico Madrid maçında yaşanan penaltı pozisyonu ve Caner Erkin'e gösterdiği kırmızı kart ile çok tartışılmıştı.

2014 DÜNYA KUPASI ADAYLARINDAN...

Gianlucca Rocchi bu sezon Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Cluj - Basel maçını, gruplarda ise Valencia - Lille, Barcelona - Celtic ve Manchester City - Real Madrid maçlarını yönetti. Geçen sezon ise elemelerde 1, gruplarda 3 maç yönettikten sonra çeyrek finalde Real Madrid ile APOEL arasında oynanan maçı yönetti.

2010 yılından itibaren Elit hakem kategorisinde bulunan Rocchi, 2012 Olimpiyatları'nda görev aldıktan sonra 2014 Dünya Kupası'nda maç yönetmeyea day 52 hakem arasına alındı. CALCIOPOLI'DE ADI GEÇTİ; "MOGGI'NIN ADAMI"

Gianluca Rocchi'nin ismi Calciopoli (İtalya'nın son dönemdeki en büyük şike skandalı) skandalında da geçti. Juventus idarecisi ve ülke futbolunun en güçlü ismi olarak bilinen Luciano Moggi'nin o dönemdeki adamlarından biri olduğu ifade edilen Rocchi hakkında, 2004/05 sezonunda Verona ve Lazio arasında oynanan maçta şike yaptığı hakkında iddiar vardı. O maçta Verona'nın 2 oyuncusunun haksız bir şekilde atıldığı ve açık bir penaltısının verilmediği İtalyan basını tarafından yazıldı. Ayrıca, Rocchi 28 Şubat 2010'da yaşanan ilginç bir olayla da anılıyor. Şimdi Fenerbahçe'de oynayan Reto Ziegler'in de forma giydiği maçta Sampdroia ve Parma arasında oynanan maç sırasında ceza sahası içinde yaşanan bir mücadele sonrası penaltı kararı verdi ve Parmalı Galoppa'ya penaltı yaptırdığı için sarı kart verdi. Rocchi birkaç dakika sonra kararını değiştirerek Sampdorialı Mannini'ye kendini aldattığı için sarı kart verdi ve maçı serbest vuruşla tekrar başlattı. Maçtan sonra Rocchi'nin maç boyu yönetimi çok eleştirildi.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Gianluca Rocchi Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title