Haberler

Deprem sebebiyle evlerine girmek istemeyen vatandaşlar boş alanlara akın etti

Güncelleme:

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbullular parklara akın ederek yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar yaşadıkları panik nedeniyle parklarda sabahlamayı düşündüklerini söyledi.

Silivri açıklarında saat 13.59'da yerin 7 kilometre derinliğinde 5,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar 1999 Marmara Depremi'nde yaşanan büyük yıkım sonrası İstanbullular, evlerine gitmek yerine, yanlarına gıda ve giyecek alarak evlerine yakın noktalarda bulunan parklara akın etti.

SİLİVRİ

Silivri'de depreme evlerinde yakalanan vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte kendini dışarı attı. İlçede bulunan parklara akın eden vatandaşların yanlarına gece kullanmak üzere yatacak malzeme aldığı görüldü. Bazı vatandaşların yanlarında getirdikleri battaniyelere sarılarak parkta beklediği görüldü. Öte yandan parklarda bulunan vatandaşlara gece saatlerinde Kızılay tarafından çorba dağıtılacağı öğrenildi.

Evlerine girmek istemeyen vatandaşlar boş alanlara akın etti

AVCILAR

Avcılar'da yüzlerce kişi evlerine girmeyerek gece geç saatlere kadar dışarıda kalmayı tercih etti. Parkta çadır kurarak yatanlar da bulunuyor.

OKMEYDANI

Okmeydanı'nda yeni bir deprem meydana gelmesi endişesiyle evlerine dönemeyen vatandaşların geceyi Tülin Manço Parkı'nda geçireceği öğrenildi.

GÜNGÖREN

Güngören'de vatandaşlar gece olmasına rağmen parkta kalmaya devam ederken, parkta oluşan kalabalık ise drone ile havadan görüntülendi.

Evlerine girmek istemeyen vatandaşlar boş alanlara akın etti

ÇAĞLAYAN

Silivri açıklarında meydana gelen, İstanbul ve çevre illerde yoğun bir şekilde hissedilen depremin ardından geceyi evinde geçirmek istemeyen vatandaşlar boş alanlarda toplanmaya başladı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayının çevresinde yaşayan vatandaşlar, aileleriyle birlikte adliyenin önündeki boş alanda oturuyor.

Evlerine girmek istemeyen vatandaşlar boş alanlara akın etti

ZEYTİNBURNU

Evlerine girmek istemeyen vatandaşlar parklara akın etti. Evi hasar gören bazı vatandaşların da belediye tarafından parka yönlendirildiği öğrenildi. Zeytinburnu'nda vatandaşların parklardaki bekleyişi sürüyor. Vatandaşların parklardaki bekleyişi havadan da görüntülendi.

Evlerine girmek istemeyen vatandaşlar boş alanlara akın etti

FATİH

Fatih'te evlerine girmek istemeyen vatandaşlar Anıt Parkı'na akın etti. Vatandaşların evden çıkarken yanlarına aldığı eşyalar üzerine uzandığı görüldü. Deprem nedeni ile çok korktuğunu belirten Fahriye Oral, "Çok korktuk. Eltimle oturuyorduk. Bir anda hafif sallandım, bende tansiyonum düştü sandım. Sonra duvarlar ve dolaplar hareket ediyor. Kaçmaya kalktık ve tüm komşular kaçtı. Bende çocuklarımı alıp dışarıya koştuk. Bir haber alıncaya kadar parkta bekleyeceğiz. İki çocuk var ve eşim eve gelme dedi. Gece yarısına kadar buradayız. Eve gitmeyebiliriz" dedi.

Evlerine girmek istemeyen vatandaşlar boş alanlara akın etti

BEYLİKDÜZÜ

Beylikdüzü'nde oturan vatandaşlar ise deprem sonrasında Yaşam Vadisi'ne akın etti. Genç yaşlı yüzlerce vatandaş battaniyeleri ve erzaklarını alarak parktaki çimlere uzandı. Deprem korkusuyla parkı dolduran vatandaşlar drone ile havadan görüntülendi.

Evlerine girmek istemeyen vatandaşlar boş alanlara akın etti

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler'de depreme evlerinde yakalanan vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte kendini dışarı attı. Milli Egemenlik Parkı'na akın eden vatandaşlar korku içerisinde beklemeye başladı. Bazı vatandaşların da evinde oluşan hasar sonrası Belediye tarafından parklara yönlendirildiği öğrenildi. Vatandaşların evden çıkarken yanlarına aldığı eşyalar üzerine uzandığı görüldü.

Evlerine girmek istemeyen vatandaşlar boş alanlara akın etti

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Zeytinburnu İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (5)

erzurum:

Gelin anadoluya , terkedin istanbulu. . bizim eller yayla yayla.

6
2
yanıtYanıtla
VAN LI:

BİR VANLI OLARAK BİZ GÖRDÜK DÜŞMAN GÖRMESİN MÜGE ANLI DA GÖRMESİN BİZLER GÖRÜRKEN MÜGE ANLI SEVİNMİŞTİ AMA BİZ VANLILAR ŞU AN İÇİN İSTANBUL İÇİN DUA EDİYORUZ VE ÜZGÜNÜZ YARADAN KİMSEYE VERMESİN ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM MÜGE ANLIYA DA GEÇMİŞ OLSUN SAYGİLARİMLA ??

5
1
yanıtYanıtla
blade:

çoğu suriyeli zaten. sıkıntı yok

2
1
yanıtYanıtla
KARADENİZ:

TERBİYESİZ HİÇ OLMAZSA BÖYLE BİR ZAMANDA UKALA YORUM YAPMA

yanıt4
yanıt3
Adınızı Yazın:

BİZİM BURDA PARK BİLE YOK

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title