Haberler

Eskişehir: Reyno Hastası Genç Kız, 1 Saatte Sağlığına Kavuştu

Eskişehir'de, Kış Mevsiminde Elleri Morarıp Uyuşan "Reyno" Hastası Genç Kız, Bir Saat Süren Ameliyatla Yeniden Sağlığına Kavuştu.

Eskişehir'de, kış mevsiminde elleri morarıp uyuşan "reyno" hastası genç kız, bir saat süren ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu.

Duygu Ataca adlı genç kız, ellerinin üşümesi, hiç ısınmaması ve özellikle kışın soğuk ortamlarda mosmor olup, uyuşması sebebiyle Özel Anadolu Hastanesi'ne başvurdu. Doktor Operatör Doktor Cengiz Ovalı, "reyno" hastalığı teşhisi koyduğu genç kıza ameliyatı önerdi. Ameliyat teklifini kabul eden Ataca, bir saate yakın süren operasyon sonunda hastalığından kurtulup, uyandığında ellerinin ilk kez sıcak olduğunu fark edince, büyük sevinç yaşadı. Duygu Ataca, ameliyatın endoskopik olarak yapıldığı için iz kalmayacak olmasına da çok sevindiğini ifade etti.

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Anadolu Hastanesi doktorlarından Cengiz Ovalı, bu hastalıkta parmakların soğuktan korunmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Bu hastalar alkol ve sigaradan uzak durmalı. Dirençli olan hastalarda ise, bazı ilaçlar ve cerrahi yöntemler kullanılabiliyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title