Haberler

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Önünde Oturma Eylemi Yapan 6 Kişinin Yargılanmasına Başlanıldı

Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan 6 kişinin yargılanmasına başlanıldı ESKİŞEHİR'de gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılmasını isteyerek Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptıkları için haklarında dava açılan 6 kişinin yargılanmasına başlanıldı.

Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan 6 kişinin yargılanmasına başlanıldı

ESKİŞEHİR'de gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılmasını isteyerek Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptıkları için haklarında dava açılan 6 kişinin yargılanmasına başlanıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen 1 Nisan'da DHKP-C terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda Nuriye Gülmen, Deniz Özerdoğan, Ömer Lütfi Zeren, Abbas Şahin ve Kemal Sefa Ateş'i gözaltına aldı. Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen aralarında Beylikova Atatürk Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Hatice Yüksel'in de bulunduğu 6 kişi aynı gün Emniyet Müdürlüğü önünde 'Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından Emniyet Müdürlüğü'nün önünde oturma eylemi yapan Hatice Yüksel, Zeynel Danacı, Süleyman Yiğiter, İbrahim Serkan Türkmen, Özge Aras ve Ferdi İşçi gözaltına alındı. Sevk edildikleri adliyede savcılık tarafından serbest bırakılan 6 kişi hakkında Eskişehir 7'nci Asiye Ceza Mahkemesi'nde 'Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama, suçu ve suçluyu övmek' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 6 kişi arasında bulanan öğretmen Hatice Yüksel de açığa alındı. Tutuksuz sanıklar Zeynel Danacı, Süleyman Yiğiter, İbrahim Serkan Türkmen, Özge Aras, Hatice Yüksel ve Ferdi İşçi'nin yargılanmalarına 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün başlanıldı. Duruşma öncesi Eskişehir Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 40 kişi 'Basın açıklamasına katılmak suç değildir. Hatice öğretmen için adalet istiyoruz' yazılı pankart açtı. Kamu Emekçileri Cephesi adına konuşan Erdal Yalçın, Hatice öğretmenin de aralarında bulunduğu 6 kişi basın açıklamasında gözaltına alınarak ertesi gün savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılmışlardır. Basın açıklamasına katılmak suç değil, haktır dedi. Duruşmaya katılan 6 tutuksuz sanık, haksız yere gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptıklarını, suçu ve suçluyu övmediklerini, polise de direnmediklerini söyledi. 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi duruşmayı 3 Temmuz'a erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Abbas Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title