Haberler

Eskişehir'de Bin Kişi Ali İsmail Korkmaz İçin Yürüdü

Güncelleme:

Eskişehir'de, geçen yıl 2 Haziran'da Gezi Parkı protestolarında saldırıya uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz (19) için yaklaşık bin kişi yürüdü. Yağmur altında yapılan yürüyüşe Hatay'dan gelen Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz ile avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.

Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğramasının 1'inci yıldönümü nedeniyle yaklaşık bin kişi akşam saatlerinde Üniversite Caddesi'ndeki Espark alışveriş Merkezi önünde toplandı. Baba Şahap Korkmaz ile ağabey Gürkan Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu kalabalık üzerinde Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının olduğu 'Herkes bir gün ölür kimisi toprağa, kimisi yürüklere gömülür' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti.

Sık sık 'Ali'ye selam direnişe devam', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', 'Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz', 'Ali'nin katili AKP'nin polisi' ve 'Anaların öfkesi katilleri boğacak' şeklinde sloganlar atan kalabalık, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki ekmek fırının önüne kadar yağmur altında yürüdü.

OĞULUNUN RESMİNİ ÖPTÜ

Fırının önünde Ali İsmail Kokmaz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yere konulan Ali İsmail Korkmaz'ın resminin üzerine kırmızı karanfiller bırakıldı. Baba Şahap Korkmaz karanfil koyduğu oğlunun resmini eğilip öptü. Şahap Korkmaz, "Ali İsmail Kokmaz benim oğlum. Bundan 1 sene önce burada bu yerde 8-10 kişi tarafından haince vahşice darp edildi. Ali İsmail Korkmaz insanları severdi, yardımlaşmayı severdi, hayatı severdi, canlıları severdi. Ben diyorum ki, O'nu darp ettiklerinde 8-10 kişi, hiçbir insan evladı çıkmadı mı? Hiçbir insan kanı taşıyan birisi çıkmadı mı ? O'na yardım etmeye. Ben ona hayret ediyorum. Nasıl insanlar, tahammül ettiler. Darp edilirken insanların nasıl baktıklarına hayret ediyorum" dedi.

AĞABEY KORKMAZ: ALİ'NİN HESABI BAŞKA KANLAR DÖKÜLEREK ALINMAZ

Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz da kalabalığa hitaben, "Bundan tam bir sene önce bu sokağa kardeşim girdi. Şimdi yüzlerce, binlerce kardeşim bu sokakta. Ali İsmail'i bu sokakta katletmiş olabilirler, binlerce milyonlarca Ali İsmail türettiler. Binlerce milyonlarca kardeş, evlat verdiler bize. Biliyoruz ki burada 19 yaşında hayatını söndürdükleri sandığı çocuğu aslında ölümsüzleştirdiler. Kimsenin saçının kılına zarar gelmesin. Ali'nin hakkını biz zamanla alacağız. Kendinizi koruyun. Sizden aile olarak ricamız alçakla alçak olmayın. Daha fazla ana ağlamasın. Ali'nin hesabı başka kanlar dökülerek verilmez, alınmaz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık dağılmaya başladı. Dağılan kalabalık arasında bulunan bir grup yüzlerini kapatıp ellerindeki sapanlarla Yunus Emre Caddesi'ndeki AK Parti il binası önünde bekleyen çevik kuvvet polislerine taş atı. Bu kişiler de bir süre sonra dağıldı.

POLİSTEN AÇIKLAMA

Bu arada Eskişehir Emniyet Müdürlüğü basın kuruluşlarına Ali İsmail Korkmaz olayı ile ilgili bir yazılı açıklama gönderdi. Açıklamada "Ali İsmail Korkmaz'ın üzücü bir olaydan dolayı hayatını kaybetmesine müteakip yapılan soruşturmalarda, 3 sivil vatandaş ve polis memuru M.S. cezaevinde olmak kaydıyla Ş.G., H.E., Y.A. isimli polis memurları halen yargılanmaktadır. Ayrıca gezi olayları sırasında sorumlulukları tespit edilen 6 polis memuru çeşitli suçlardan disiplin cezası almıştır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Gürkan Korkmaz Şahap Korkmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title