Haberler

Sokak ortasındaki eş cinayetini "otobüs kartı" detayı çözdü

Güncelleme:

Erzurum'da boşanma davası süren 3 çocuğunun annesi Seher Polat'ı sokak ortasında, silahla vurarak öldüren Özgür Polat hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Eşini öldüren Polat'ın yalanını otobüs kartı detayı bozdu.

Erzurum'da boşanma davası süren 3 çocuğunun annesi Seher Polat'ı (29) sokak ortasında, 4 yaşındaki kızının gözleri önünde tabancayla vurarak öldüren Özgür Polat(33) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Olay günü, eşini tanımadığı bir araçtan inerken gördüğünü iddia eden Özgür Polat'ın yalanını ise Seher Polat'ın halk otobüsüne binerken kullandığı kart ortaya çıkardı.

Olay, 26 Mart 2019'da merkez Palandöken ilçesindeki Palandöken Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi TOKİ evlerinde meydana geldi. Özgür Polat ve Seher Polat, geçimsizlik nedeniyle olaydan 10 ay önce ayrı yaşamaya başladı. Seher Polat, çocuklarını da alarak, ailesinin yanına yerleşti. Boşanma davası süren çift, Erzurum 1'nci Aile Mahkemesi'nde görülen mal paylaşımı davasının duruşmasına katıldı. Duruşma bitiminde Özgür Polat, eşinin ailesiyle yaşadığı evin önüne gidip, beklemeye başladı. Seher Polat, geldiğinde de konuşmak istedi. Çift arasında tartışma çıktı. Özgür Polat, tartışma sırasında yanında getirdiği tabancayı çıkartarak, Seher Polat'a 3 el ateş açtı. Yaklaşık 20 metre mesafedeki parkta oynayan 4 yaşındaki kızları İ.'nin gözü önünde eşini, vuran Özgür Polat, otomobiline binerek, kaçtı. Küçük kız ise eve koşarak, "Babam annemi vurdu" dedi.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ağır yaralı olarak kaldırılan Seher Polat, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Özgür Polat, Aziziye ilçesinde Dadaşkent semtinde yakalandı. Polat, tutuklanarak cezaevine koyuldu.

UZAKLAŞTIRMA KARARI BİTTİKTEN SONRA ÖLDÜRDÜ

Soruşturma aşamasında Seher Polat tarafından aldırılan 2 aylık uzaklaştırma kararının, cinayetten 1 hafta önce sonra erdiği ortaya çıkan Özgür Polat hakkında hazırlanan iddianame Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede 'eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istenilen Özgür Polat'ın ruhsatsız tabanca ile önce bir el ateş ederek eşini yaraladığı, yere düştükten sonra da 2 el daha ateş ettiği anlatıldı. Özgür Polat, iddianameye giren ifadesinde eve dönmesi için eşiyle defalarca görüştüğünü ancak kabul ettiremediğini, hakkında verilen uzaklaştırma kararı nedeniyle yaşadığı eve gidemediğini anlattı. Polat, "Bu nedenle çocuklarımı alamadım. Eşim sosyal paylaşım sitelerinde tanımadığı erkeklerin paylaşımlarını beğenerek, yorum yapıyordu. Aramızda sürtüşme oldu. Olay günü çocuklarımı görmeye gittim, eşimi tanımadığım bir araçtan yalnız başına indiğini görünce konuşmaya çalıştım. Sosyal paylaşım sitelerindeki yorum veya beğeniler nedeniyle tartıştık. 'Bana karışamazsın' dedi. Bu sözler üzerine yaralama kastıyla ateş ederek, vurdum. Daha sonra kendimi kaybedip, yaralı olarak yerde yatan eşime iki el daha ateş ettim" dedi.

Özgür Polat

YALANINI OTOBÜS KARTI BOZDU

Olay anına ait kamera görüntülerinden, tutuklu kocanın, saat 11.52'de otomobilini eşinin yaşadığı evin bulunduğu bölgeye park ettiği, 4 dakika gezindikten sonra olay yerine geldiği, 24 dakika sonra da kaçtığı anlatılan iddianamede Seher Polat'ın bir araçtan tek başına inerek, eve geldiği yönündeki iddiayı doğrulayan kamera kaydı bulanamadığı bildirildi.

"Maktülün belediye otobüsünde kullandığı, Kardelen kartın olay günü saat 11.21'de K7 Şükrüpaşa- Yıldızkent 232 nolu belediye otobüsünde kullanıldığı tespit edilmiştir. Şüphelinin savunmasının doğru olmadığı kanısına varılmıştır. Tanık anlatımları ve maktülün kullandığı otobüs kartının olay günü kullanıldığı saat dikkate alındığında şüphelinin savunmasında belirttiği üzere maktülün başka bir araçtan indiği yönündeki beyanının gerçeği yansıtmadığı tespit edilmiştir. Şüphelinin bu yöndeki iddialarının kendisinin haksız tahrik hükümlerinden yararlanması amacına yönelik olduğu ve gerçek dışı iddialar olduğu kanısına varılmıştır" denildi.

KAÇARKEN GÜLMÜŞ

İddianamede çiftin 9 yaşındaki çocukları B.'nin arkadaşı F.V.'nin de "B. ile oyun oynuyorduk. Beyaz bir arabayla babası geldi. B.'nin annesi ve babası evin yanında konuşuyordu. Annesi, 'Çocuklar babalarını istiyor' dedi. Daha sonra silah sesi duydum. B.'nin annesi yerde yatarken, babası elindeki silahını beline koydu ve güldükten sonra koşarak, arabasına doğru kaçtı" dediği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Polat Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

adil:

yasa yok kanun yok. başıboş bir ülke . adamı yakalasanız nolacak kaç gün yatacak içerde. hayattan soğuttunuz. allah belanızı versin

4
1
yanıtYanıtla
XC:

ne diyor bu eleman ? WTF? Yaşamak için bahanen mi kalmadı Niye herşeyi kendine sorun yapıon ki Kutupta fok balıkları cok yalnız biliyor muydun? UTOPYADA MI YASIYON LA SEN ??

yanıt0
yanıt1
VatandAŞ:

Adalet= rüşvet-kanunsuzluk-güçlülük Polisin koşturmasına yazık

3
0
yanıtYanıtla
erd:

bunların tüm müsebbibi islamdan uzaklaşan toplumdur. laiklik cumhuriyet demokrasi gibi dinlerle insanlar ahlaksızlığa sürüklenmektedir. Allah bizi yaratan olduğu için hayatımızı nasıl yaşayacağımızı belirlemiştir , toplum ise haddini aşarak kendince sapık hükümler çıkararak Allah a muhalefet etmiş , şeytanın adımlarını takip etmiştir.

1
1
yanıtYanıtla
AKAHJKD:

LA HEEE HEEE

yanıt1
yanıt2
KİMİM BEN:

o değil de anne yok baba içeride ben çocuğa üzülüyorum :(

2
0
yanıtYanıtla
Wwww.wwww:

KADEM ve aile düşmanı bakanlığın eseri

1
1
yanıtYanıtla
bymacho:

Siz hiç köpek sürüsü gördünüzmü?Beraber dolaşırlar yerler içerler taaki aralarında anlaşmazlık çıkıp biri birine saldırana kadar, eğer biri alta düşerse haklıya haksıza bakılmaksızın sürünün diğer köpekleride o altta kalana çullanırlar. Be adam bir kere sıkmışsın, yere düşünce neden sıkmaya devam ediyorsun, hoş ne kadar haklı bile olsan köpeklik ruhun senin haksızlığını ele veriyor, madem yediremeyeceksin, duruma düşmeyeceksin. alırken yalvar yakar, sonra köle, yok böyle bi dünya, sürün şimdi ucube

2
0
yanıtYanıtla
FARUK:

Şu evden uzaklaştırma olayı çıktıktan sonra yüzde yüz kadın cinayeti arttı ne demek adamı evinden uzaklaştırmak

1
0
yanıtYanıtla
123456:

Başka bir araçtan inmiş olsa ne olacaktı şerefsiz???Namus sadece sizin namusunuz mu?Senden önce namussuz muydu bu kadın ki namusu senden öğrenecek?At yalanını, tutarsa. . . Ne ala memleket. Olan kadıncağıza oldu, evlatlarına oldu. Şerefsiz mahluk!

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title