Haberler

Ergün Taşcı Biyografisi

Ergün Taşcı
Doğum YeriOrdu / Türkiye
Doğum Tarihi1.8.1974

Ergün Taşcı Kimdir ?

1 Ağustos 1974'te Ordu Fatsa'da doğdu. Baba adı Süleyman, anne adı Rahime'dir.

Hukukçu, İlahiyatçı; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. TODAİE'de Kamu Yönetimi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Anayasa Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezinde temel eğitim ve uzmanlık eğitimi alarak Avrupa Birliği Uzmanı oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığında Avukatlık, MEB'de Hukuk Müşavirliği, İlksan Yönetim Kurulu Üyeliği, Kamu İhale Kurumunda Müşavirlik ve Daire Başkanlığı; Ordu İli Kültür ve Sanat Vakfı Kurucu Üyeliği, Hukuk ve Demokrasi Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Güreş Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliği, FILA Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği Etik Kurulu Üyeliği, Binicilik Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanlığı, Halter Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Londra Olimpiyatları başta olmak üzere, spor organizasyonlarında yönetici olarak görev aldı.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ve Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ve Boşanma Olaylarının Araştırılması Komisyonu Üyesidir.

İngilizce ve Arapça bilen Taşcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ak Parti 27. dönem Ordu 2. sıra milletvekili adayıdır.

title