Haberler

Emre Yılmaz Biyografisi

Emre Yılmaz
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye

Emre Yılmaz Kimdir ?

1960 İstanbul doğumlu yazar Robert kolejini bitirdikten sonra İtalya ve Amerika'da tarih okumuş, Harvard Üniversitesinde yakın doğu tarihi masterı yapmıştır. Columbia Üniversitesinde mba de yaptıktan sonra 1985 yılında yurda dönerek babasının işlerinin başına geçmiştir.1995 yılında bütün işlerini tasfiye ederek yazarlığa başlamış. iş dünyasından ne kadar tiksindiğini anlatan genç bir işadamına adlı 22.baskısına sahip olduğum eserinden sonra cesaretini bir nebze daha arttırarak şeytanın fısıldadıklarını yazmış, bir fenomen olmayı başarmıştır da... şimdi nerelerdedir, iki atımlık barutu mu vardır artık bizi niye kendinden mahrum etmiştir sorularıyla anılır.



Emre Yılmaz Kitapları - Eserleri

Şeytan'ın Fısıldadıkları

Genç Bir İşadamına

Emre Yılmaz Alıntıları - Sözleri

Kurt, kurdu avlamaz. Kurtlar arasında sürünün başı kim olacak, ilk yağlı lokmayı kim kapacak kavgası olur o kadar. (Genç Bir İşadamına)

bastırılan nefret insanı hasta yapar. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)

Doğru, yalanı kovalayabilir ama yakalayamaz.. (Genç Bir İşadamına)

Hiçbir şey yapmamaya başlamak kendinle baş başa kalmaktır ve herkesin kendi canını en çok sıkan bizzat kendisidir. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)

İş kölelerinin çalışma dışında yaptıkları her şey onları tekrar çalışmaya döndürebilmek için ustaca tazgahlanmış hilelerdir. (Genç Bir İşadamına)

Yaşamın tersi ölüm değil, can sıkıntısıdır. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)

Hiçbir şey bekleme. Hiçbir şey ümit etme. (Genç Bir İşadamına)

Beni öldürmeyen güçlendirir diyen sakat kalmanın ne demek olduğunu bilmiyor herhalde.. (Genç Bir İşadamına)

“Üniversite mezunu bir genç, iş hayatına başlamadan önce fal baktırmaya gitmiş. “On beş sene eziyet çekeceksin çocuğum,” demiş falcı. “Ya sonra? Ya sonra?” diye ümitlenmiş çocuk. “Sonra” demiş, “Alışıyorsun.” (Şeytan'ın Fısıldadıkları)

"Tekrar ediyorum.EN BÜYÜK HİLE DÜRÜSTLÜKTÜR." (Genç Bir İşadamına)

-Kendi canımdan başka kimsenin canını sıkmak istemem. Zor olan bu. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)

Egoistlerin en büyük hilesi, nezakettir. (Genç Bir İşadamına)

"Yalan söylerken korkma. Yalanına inanmamaktan kork." (Genç Bir İşadamına)

İnsanları önce bir tart.İnsan sarrafının mahareti , tanışmalarının daha ilk anlarından itibaren karşındakinin dikkatlice inceleyerek onu çok küçük detaylarda yakalamaktır. Çünkü insanlar gerçek şahsiyetlerini sanıldığı gibi öyle büyük işlerde değil, gevşedikleri,önemsemedikleri küçük işlerde zırhlarından kaçırırlar. (Genç Bir İşadamına)

Yaşamak günah işlemektir.. (Genç Bir İşadamına)

İş adamlığını üçten alıp beşe satmak zannetme.Onu yapan adama tüccar denir.Her tüccar ise işadamı değildir.Fabrika yöneticiliği, banka müdürlüğü de iş adamlığı değildir. İş adamlığı bir meslek değildir.Bir tavırdır.Şahsiyettir. (Genç Bir İşadamına)

Sana yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkalarına yapma. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)

Bastırılan sevgi insanı sadece mutsuz yapar. Bastırılan nefret ise çok daha kötüdür - insanı hasta yapar. (Şeytan'ın Fısıldadıkları)

Sanıldığının tersine en zenginler, bir alt zengin sınıftan daha kötü yaşarlar. Çünkü gündelik işlerinin üzerine bir de harcayamadıkları ve çokluğundan da hiçbir zaman tüketemeyecekleri bir serveti yönetme dertleri eklenmiştir. (Genç Bir İşadamına)

Zorunluluğun başladığı her yerde ise ilişki bitmiştir. (Genç Bir İşadamına)

title