Haberler

Emine Sare Aydın Yılmaz Biyografisi

Emine Sare Aydın Yılmaz

Emine Sare Aydın Yılmaz Kimdir ?

İstanbul Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü birincilikle bitiren E. Sare Aydın Yılmaz, yüksek lisansını, ABD’de Indianapolis Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında yapmıştır. Doktora derecesini ise Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde öğretim üyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi AB Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmıştır.

Türkiye – Avrupa Birliği ilişkileri, milliyetçilik, kimlik ve kadın politikaları alanında akademik çalışmalar yapmakta, bu alanlarda sahip olduğu bilgi ve deneyimi akademik platformlarda, sivil toplum örgütlerinde etkin bir şekilde kullanmaya çalışmaktadır.

Sivil toplum örgütlerinde aktif görevleri bulunan Yılmaz, 2013 yılında kuruculuğunu yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve KADEM Vakfı’nın Kurucu Genel Başkanlığını yürütmektedir. KADEM’in yanı sıra Dijital Kalkınma Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Demokrasi Çalışmaları Platformu, İstanbul AB Platformu ve Türkiye Demokrasi Platformu gibi oluşumların öncüleri arasında yer almıştır.

Birçok güçlü projeye imza atan Yılmaz, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Koordinasyon Kurulu AB İlişkileri müşavirliği görevi kapsamında 11 AB Projesine kıdemli program yürütücülüğü yapmıştır. Üniversitede görev yaptığı dönmelerde kadın girişimciliği sivil Toplum diyaloğu, kırsal kalkınma, Suriyeli sığınmacıların entegrasyonuna ilişkin AB ve kamu destekli projelerde yöneticilik yapmıştır. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın kadınların iş ve aile hayatı arasında uyumuna ilişkin ilk desteklediği projenin de fikir sahibi ve yöneticisi olarak görev yapmıştır. Yine 50 genç Türk hukukçunun AB hukuk sistemini tanımalarına yönelik geliştirdiği AB tarafından desteklenen projenin de koordinatörlüğünü üstlenmiştir.

Sare Aydın Yılmaz, G-20’nin kadın çalışmalarını yürüten W-20’nin komite üyesi olarak görev yapmaktadır. BM ve AB Komisyonu’nda kadın ve aileye yönelik etkinlere aktif bir şekilde katılarak uluslararası platformlarda ülkemizi temsil etmektedir. Türkiye’nin AB üyelik sürecine ilişkin en önemli lobi çalışmalarından biri olan Türkiye Demokrasi Platformu’nda etkin bir şekilde görev almıştır.

Siyasi yaşamına 2006 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nde başlayan Sare Aydın Yılmaz, Ak Parti Kadın Kolları MKYK’da 4 yıl ve Ak Parti İstanbul İl Yönetimi’nde 3 yıl görev yapmıştır. Yılmaz’ın fikir önderliği ve kuruculuğunu yaptığı KADEM, bugün İstanbul Genel Merkeze bağlı 43 il temsilciliği, 1 Akademik Dergisi, 17 kız öğrenci yurdu, 30 binin üzerinde gönüllü takipçisi ile Türkiye’nin en büyük kadın ve aile üzerine çalışan sivil toplum örgütüdür. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Yılmaz, evli ve bir çocuk annesidir.

title