Haberler
BBC

Ekvador'da protestolar: Başkent Quito'da sokağa çıkma yasağı

Güncelleme:

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, 10 gün önce akaryakıt sübvansiyonlarının kaldırılmasıyla başlayan hükümet karşıtı protestoları bastırmak için orduyu devreye soktu.

Başkent Quito'da dün akşamdan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanırken başkent ve çevresinde güvenlikten askerlerin sorumlu olacağı açıklandı.

Ekvador'da protestolar: Başkent Quito'da sokağa çıkma yasağı

Moreno bu kararı, başkentte dün aralarında bir televizyon ve gazeteyle Sayıştay'ın da bulunduğu bazı binaları ateşe vermesinden sonra aldı.

Lenin Moreno, ülkeyi felce uğratan protesto dalgasından uyuşturucu kaçakçılarını, suç çetelerini ve kendisini devirmeye çalışmakla suçladığı eski Devlet Başkanı Rafeal Correa'nın destekçilerini sorumlu tuttu.

Ekvador'da protestolar: Başkent Quito'da sokağa çıkma yasağı

Moreno, Correa döneminde devlet başkanı yardımcısıydı. Moreno'nun Correa döneminde artan kamu borçlarını azaltmak için kemer sıkma önlemlerine başvurması iki siyasetçinin arasını açmıştı.

Ekvador Devlet Başkanı, binalara saldıran ve yağmalama olaylarına girişen maskeli protestocuların 10 gündür yakıt fiyatlarına karşı eylemler yapan yerli gruplarla bağlantısı olmadığını söyledi.

Ekvador'da protestolar: Başkent Quito'da sokağa çıkma yasağı

Yerlilerin liderleri, dün kemer sıkma önlemleri konusunda hükümetle görüşmeler yapmayı kabul etmişti.

IMF DESTEKLİ KEMER SIKMA ÖNLEMLERİ

Eski bir OPEC üyesi olan Ekvador, yaklaşık 10 yıl boyunca devam eden kamu harcamalarındaki artış ve petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası derin bir borç krizine sürüklendi.

Ekvador'da protestolar: Başkent Quito'da sokağa çıkma yasağı

Moreno hükümeti, 64 milyar dolarlık borç ve yıllık 10 milyar dolarlık açığı kapatabilmek için Uluslararası Para Fonu IMF'nin dayatmasıyla bir dizi kemer sıkma önlemi açıkladı.

Bu çerçevede vergiler artırıldı, çalışma yasalarında değişiklik yapıldı ve akaryakıta sübvansiyonların kaldırılması dahil kamu harcamalarında kesintiye gidildi.

BBC

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title