Haberler

Kale Grubu, Dünya Havacılık Sektöründe Yeni Bir Adım Atıyor

BASIN BÜLTENİDİR.

BASIN BÜLTENİDİR.

KALE PRATT&WHITNEY UÇAK MOTORLARI SANAYI A.Ş. KURULDU

Kale Grubu, dünya havacılık sektöründe motor sanayisinin devi Pratt&Whitney ile ortaklık yaparak, Kale Pratt & Whitney Uçak Motorları San. A.Ş’yi kurdu. %51 Kale, %49 Pratt & Whitney ortaklığıyla kurulan şirket, İzmir ESBAŞ Serbest Bölgede faaliyet gösterecek.

Kale Grubu, dünyanın havacılık sektöründe Kale Havacılık’tan sonra yeni uluslararası şirketini kuruyor. F-135 uçak motor parçalarının imalatını yapacak olan Kale Pratt & Whitney Uçak Motorları Sanayi A.Ş, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, AK Parti Milletvekili Müjdat Kuşku, Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay ve Pratt&Whitney Başkan Yardımcısı David Galuska’nın katılımıyla gerçekleşti.

Kale Grubu 1987 yılında Stinger projesi ile Savunma ve Havacılık sektörüne giriş yaptı. Çok uluslu şirketlerle çeşitli projelerde çalışan Kale Grubu, 2005 yılında dünyanın en önemli havacılık projesi olarak gösterilen JSF projesinde bugün 200’ün üzerinde kritik gövde ve kanat parçası üretimini üstlenerek, bu projede kilit bir role sahiptir. Sivil ticari havacılık alanında ise Boeing 737-747-777 ve yeni nesil uçağı 787’nin gövde parçalarını ve Airbus 319-20-21 uçaklarının yakıt tank parçalarını üretmeye başlayan Kale Grubu, dünya havacılık sektöründe motor sanayiinin devi Pratt & Whitney ile ortaklık anlaşması imzalayarak, Kale Pratt & Whitney Uçak Motorları Sanayi A.Ş’nin temellerini attı. % 51 Kale, % 49 Pratt&Whitney ortaklığıyla kurulan şirket, F-135 uçak motor parçalarının imalatını gerçekleştirecek.

İlk faaliyetlerine Kale Havacılık tesislerinde başlayacak olan Kale Pratt & Whitney Uçak Motorları Sanayi A.Ş, İzmir ESBAŞ Serbest Bölgede fabrika kuracak. Kasım 2010’da 60 milyon dolarlık ilk yatırımla temeli atılacak fabrikanın 2011 Aralık ayında açılması, 2012 Ocak ayında ise seri imalata başlaması öngörülüyor. Kale Pratt&Whitney Uçak Motorları Sanayi A.Ş’nin, 12.000 m2si kapalı toplamda 40.000 m2’lik bir alanda kurulması, 5 yıl içinde 700 kişilik bir istihdam sağlaması planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title